Pannacotta med hallon

Söt vaniljpannacotta med färska hallon är en mycket god kombination. Du kan välja bär som du vill. Citronmeliss kan man också garnera med.
Vintips till pannacotta är ett sött dessertvin ex. Amfora Muscat eller valfri sort.

2 portioner pannacotta med hallon

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 15 min

Ingredienser

  • 1,5 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 5 msk socker
  • 0,5 vaniljstång
  • Garnering: 8 färska hallon
  • 4 jordgubbar
  • 8 färska blåbär
  • 2 blad citronmeliss

Tillagning

  1. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Mät upp grädde och socker i en kastrull. Dela och skrapa ur vaniljstången och tillsätt den - frön och vaniljstång.
  3. Sjud upp under omrörning. Ta av från värmen. Plocka upp vaniljstången.
  4. Krama ur gelatinbladet, tillsätt det till grädden och rör så att det löser sig.
  5. Förbered fyra portionsformar eller låga glas.
  6. Dela upp och fördela pannacotta-smeten i formarna eller glasen.
  7. Låt svalna, täck över med gladplast samt sätt in i kylen på en bricka eller tallrik att stelna i minst 3 timmar.
  8. Hallonsås: koka ihop hälften av hallonen med 3 msk socker i en kastrull någon minut. Sila av kärnorna och låt hallonsåsen svalna.
  9. Servera pannacottan i formarna på tallrik eller så skär du runt kanten på formarna eller glasen med en skalkniv och stjälper upp pannacottan på tallrik. Garnera på och runt om med färska hallon, skivad jordgubbar, blåbär och hallonsås.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer