Pannacotta med hallon

Söt vaniljpannacotta med färska hallon är en mycket god kombination. Du kan välja bär som du vill. Citronmeliss kan man också garnera med.
Vintips till pannacotta är ett sött dessertvin ex. Amfora Muscat eller valfri sort.

2 portioner pannacotta med hallon

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 15 min

Ingredienser

  • 1,5 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 5 msk socker
  • 0,5 vaniljstång
  • Garnering: 8 färska hallon
  • 4 jordgubbar
  • 8 färska blåbär
  • 2 blad citronmeliss

Tillagning

  1. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Mät upp grädde och socker i en kastrull. Dela och skrapa ur vaniljstången och tillsätt den - frön och vaniljstång.
  3. Sjud upp under omrörning. Ta av från värmen. Plocka upp vaniljstången.
  4. Krama ur gelatinbladet, tillsätt det till grädden och rör så att det löser sig.
  5. Förbered fyra portionsformar eller låga glas.
  6. Dela upp och fördela pannacotta-smeten i formarna eller glasen.
  7. Låt svalna, täck över med gladplast samt sätt in i kylen på en bricka eller tallrik att stelna i minst 3 timmar.
  8. Hallonsås: koka ihop hälften av hallonen med 3 msk socker i en kastrull någon minut. Sila av kärnorna och låt hallonsåsen svalna.
  9. Servera pannacottan i formarna på tallrik eller så skär du runt kanten på formarna eller glasen med en skalkniv och stjälper upp pannacottan på tallrik. Garnera på och runt om med färska hallon, skivad jordgubbar, blåbär och hallonsås.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer