Marinerad citrus citrussalsa

Marinerad citrus eller citrussalsa passar till desserter som creme brule, cheesecake eller panna cotta.
Citrusfiléer som marineras i sockerlag, kanelstång, stjärnanis och vanilj.

4 portioner marinerad citrus citrussalsa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 1 apelsin
  • 1 blodapelsin
  • 1 grapefrukt
  • 1 lime
  • 1 citron

Tillagning

  1. Koka upp vatten med socker, stjärnanis och kanel.
  2. Rör tills sockret löst sig.
  3. Låt svalna.
  4. Skär av topp och botten på citrusfrukter. Skär snett ned längs med det vita och ”skala” frukterna rena. Skär ut klyftor ”filéer” ur frukterna.
  5. Lägg citrusfiléerna i sockerlag i en skål och blanda runt.
  6. Klart att servera citrussalsan. Du kan också citrusfiléerna stå och marinera upp till några dagar i kylen (därmed kan du förbereda i god tid).
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer