Citrondricka eller citronsaft

God hemgjord dricka eller saft med citron. Öppnad flaska citronsaft förvaras i kylen. Kyl saften när den är utblandad eller servera med is i.

ca 2 liter citrondricka eller citronsaft

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 1 dag 30 min
  • Klart på: 1 dag 1 tim

Ingredienser

  • 3 citroner (helst obesprutade kravmärkta)
  • 1 liter socker
  • 40 gram citronsyra
  • 1 liter vatten

Tillagning

  1. Koka upp vattnet med socker och citronsyra i en stor kastrull.
  2. Skölj och borsta citronerna. Speciellt om de ej är besprutade vanliga citroner.
  3. Klyfta dem och skiva dem fint samt lägg i en stor skål.
  4. Tillsätt citronerna till sockerlagen, ta av från värmen och låt svalna.
  5. Ställ in citronblandningen i kylen ett dygn. Ta ut och rör om citronsaften några gånger så blir det mer smak.
  6. Sila citronsaften.
  7. Häll citronsaften i rengjorda flaskor, förslut och förvara i kylen eller svalt och gärna mörkt. Saften kan också frysas och sedan skrapas ur efter behov.
  8. Späd citrondrickan eller citronsaften med ca 4-5 delar vatten eller efter smak och servera gärna kall.
E-mail
Medel: 4.5 (6 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer