Müsli med nypon

Introduktion och förberedelse

Müsli med nypon - här med torkat skal av nypon även kallat nyponskalspulver - du kan köpa färdig nyponpulver eller torka och mala eget pulver.

Grunden är havregryn och rågflingor blandat med nypon, chiafrön, pumpafrön, solrosfrön, cashewnötter, mandlar, sesamfrön och torkade äpplen - en massa nyttigt och gott.

Du kan variera ingredienser efter tycke.

Müslin rostas i en långpanna för att den ska bli så knaprig och god som möjligt.

Förvara i en lufttät burk.

2,6 liter müsli med nypon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 8 dl havregryn
  • 4 dl rågflingor
  • 2 dl nyponskalpulver
  • 1 dl chiafrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 dl mandlar
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 1 dl hela sesamfrön
  • 2 dl torkade tärnade äpplen eller krossade torkade äppelringar
  • 2 dl russin

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda allt utom russinen i en långpanna.
  3. Rosta müslin i 30 minuter. Vänd runt efter halva tiden.
  4. Sätt ugnsluckan på glänt och låt müslin stå att svalna.
  5. Blanda i russinen och lägg müslin i en tätslutande behållare ex. 3 liter zipit-påse, flera plastburkar eller glasburkar med lock.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 178 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-16

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.