Rostad müsli med äpple, honung och nötter

Rostad müsli med äpple, honung och nötter som blir knaprig och god. Passar till frukost och mellanmål med filmjölk, kvarg, soyghurt, yoghurt eller kall mjölk.

Här med färsk äpple man tärnar och sedan rostar med grynen till en knaprig musli. Välj gärna ekologiskt äpple. Du kan skala det om du vill men det behövs ej.

6 dl müsli

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 44 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 2 msk honung
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äpple
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 dl mandelspån
  • 1 dl hasselnötter, grovt hackade
  • 1 dl russin

Tillagning

  1. Skala och tärna äpplet i små bitar.
  2. Blanda havregryn, äppelbitar, russin, mandelspån samt hasselnötter i en skål.
  3. Koka upp honung, vatten, kanel och vaniljsocker och häll det sedan över havregrynsblandningen.
  4. Rör om ordentligt så att alla ingredienser blir fuktiga och degar ihop sig.
  5. Strö ut blandningen på en smord plåt. Dela större klumpar och försök finfördela blandningen så mycket det går.
  6. Grädda i 150 grader tills müslin har fått en fin färg och alla ingredienser är torra ca 45 minuter. Rör om och dela samt krossa sönder müslin.
  7. Låt muslin svalna.
  8. Förvara müslin i glasburk med lock.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-31

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.