Musli med chiafrön och quinoa

Musli med chiafrön och quinoa samt annat gott. En hemgjord supermusli du rostar i ugnen så att den blir knaprig och god. Här med chiafrön, quinoa, mandlar, havregryn, rågflingor, sesamfrön, pumpafrön, torkad knaprigt äpple, solrosfrön och lite honung.

Mandlarna kan du ha i hela vilket är enklast eller hacka grovt. Du kan ta byta och ta andra ingredienser efter tycke. Några förslag är grovhackade hasselnötter, valnötter, puffat vete, kardemumma, kanel, paranötter, torkade blåbär, torkade fikon, torkade dadlar, torkade aprikoser, torkade tranbär, torkad blåbär, quinoapuffar, rispuffar, flagad kokos, torkade granatäppelkärnor med mera.

En stor zip-lock plastpåse är smidigt att ha muslin i. Eller använd en eller flera lufttäta burkar. Köpt musli går knappt att äta längre efter du provat hemrostad musli med massor av gottis i. Tänk på att de ingredienser du ej använder denna gång kan du göra ny musli på nästa gång. Därför blir denna musli mycket billigare, nyttigare och mycket godare då den är nyrostad jämfört med köpt musli.

2 liter musli med chiafrön och quinoa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 4 dl rågflingor
  • 1,5 dl chiafrön
  • 1,5 dl quinoa
  • 1,5 dl pumpafrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 200 gram mandlar
  • 1,5 dl solrosfrön
  • 4 msk flytande honung
  • 75 gram torkade krossade äppelchips
  • 250 gram russin

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mät upp havregryn, rågflingor, chiafrön, quinoa, pumpafrön, mandlar, sesamfrön, solrosfrön i en långpanna med höga kanter.
  3. Ringla över honung och blanda runt.
  4. Rosta muslin i ca 20 minuter. Vänd runt efter halva tiden.
  5. Ta ut och låt stå att svalna.
  6. Krossa äppelchipsen i påsen.
  7. Blanda i russin och äppelchips i muslin.
  8. Lägg över muslin i en eller flera lufttäta burkar eller en stor ziplock-plastpåse.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat