Musli med chiafrön och quinoa
Musli med chiafrön och quinoa samt annat gott. En hemgjord supermusli du rostar i ugnen så att den blir knaprig och god.
Här med chiafrön, quinoa, mandlar, havregryn, rågflingor, sesamfrön, pumpafrön, torkad knaprigt äpple, solrosfrön och lite honung.
Mandlarna kan du ha i hela vilket är enklast eller hacka grovt.
Tänk på att de ingredienser du ej använder denna gång kan du spara göra ny musli på nästa gång. Sätt gärna extra påsar på och förslut så håller frön, flingor och nötter längre.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
- Mät upp havregryn, rågflingor, chiafrön, quinoa, pumpafrön, mandlar, sesamfrön, solrosfrön i en långpanna med höga kanter.
- Ringla över honung och blanda runt.
- Rosta muslin i ca 20 minuter. Vänd runt efter halva tiden.
- Ta ut och låt stå att svalna.
- Krossa äppelchipsen i påsen.
- Blanda i russin och äppelchips i muslin.
- Lägg över muslin i en eller flera lufttäta burkar eller en stor ziplock-plastpåse.
Varianter
Du kan ta byta och ta andra ingredienser efter tycke. Några förslag är grovhackade hasselnötter, valnötter, puffat vete, kardemumma, kanel, paranötter, torkade blåbär, torkade fikon, torkade dadlar, torkade aprikoser, torkade tranbär, torkad blåbär, quinoapuffar, rispuffar, flagad kokos, torkade granatäppelkärnor med mera.
Förvaring
- En stor zip-lock plastpåse är smidigt att ha muslin i.
- Eller använd en eller flera lufttäta burkar med lock.
Uppskattat näringsvärde per portion: 178 kcal