Smörgåstrekant med cheddarost
Smörgåstrekanter med fyllda med en röra av cheddarost och färskost blir matiga och lite lyxiga små sandwichar i engelsk stil.
Tillagning
- Blanda grovt riven ost, finhackad lök och färskost till en röra.
- Bred ett tjockt lager på hälften av bröden.
- Lägg de andra som lock, tryck ihop och skär rent kanterna. Torka gärna av kniven med hushållspapper mellan du skär.
- Skär i trianglar och servera.
- Trekanterna kan förberedas innan och förvaras i plastade i kylen några timmar.
Serveringsförslag
- Passar som lite lyxigare smörgåsar till the-bjudning på engelskt vis men också till utflykt, picknick och buffé.
- Jag serverade smörgåsarna tillsammans med trekanter med äggsallad och små minibaguetter med räksallad samt tonfisksallad som lite matigare bjudning after work konferens med dryck som the och kaffe samt öl och vin för de som ville ha det.
- Här är lite fler tips på plockmat till minglet.
Varianter
- Istället för cheddarost kan du ta annan valfri påläggsost som Prästost eller Västerbottenost men också smulad fetast.
- Istället för kavring kan du ta annat mörkt bröd som rågbröd eller ljust bröd.
Uppskattat näringsvärde per portion: 176 kcal