Fyllda bröd eller småfrallor med räkor, ingefära och chili

Gott till utflyktsbröd, picknick, mackor, matiga snittar, som lyxiga mackor, smörgåsar eller matiga snittar till cocktailfesten, kafferepet, bjudningen eller buffén.
Du kan fylla små frallor eller bröd. Vidare kan du som på bilden toppa skivor av baguette med räkröran till mindre men matiga snittar.
Riktigt gott och lyxigt blir det med enbart stora handskalade räkor men det funkar också bra med stora frysta (sedan tinade) räkor eller stora räkor i lag som du hällt av. Ett annat tips är att använda billigare mindre räkor till röran och sedan garnera med varsin fin stor gärna handskalad räka.
Här har jag garnerat med en skiva gurka man vill du göra ännu finare så kan du klicka på rom, en fjärdedels skiva citron, en halv cocktailtomat samt en liten dillkvist på räkröran vid servering.

6 portioner

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 6 små ljusa bake-off frallor eller en baguette
  • 3 dl skalade räkor
  • 1 dl majonnäs
  • 100 g färskost
  • 2 tsk citronsaft
  • 0,5 tsk färsk finhackad eller riven ingefära
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 10 cm gurka

Tillagning

  1. Baka bröden enligt förpackningen.
  2. Låt bröden svalna.
  3. Plocka undan sex stora fina räkor till garnering.
  4. Blanda resten av räkorna, majonnäs, färskost, citronsaft, ingefära och chili till en röra i en bunke.
  5. Skölj och dela gurkan på längden. Gröp ur mitten med en tesked. Skär i skivor.
  6. Skär ett snitt upptill på bröden som på en bakpotatis.
  7. Fyll bröden och garnera med fina räkor och gurkskivor. Alternativt kan du skära skivor av baguette och toppa med röran, räkor och gurkskivor.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat