Fyllda bröd eller småfrallor med räkor, ingefära och chili
Bjud på bröd eller småfrallor fyllda med räkor, ingefära och chili.
Tillagning
- Baka bröden enligt förpackningen.
- Låt bröden svalna.
- Plocka undan sex stora fina räkor till garnering.
- Blanda resten av räkorna, majonnäs, färskost, citronsaft, ingefära och chili till en röra i en bunke.
- Skölj och dela gurkan på längden. Gröp ur mitten med en tesked. Skär i skivor.
- Skär ett snitt upptill på bröden som på en bakpotatis.
- Fyll bröden och garnera med fina räkor och gurkskivor. Alternativt kan du skära skivor av baguette och toppa med röran, räkor och gurkskivor.
Serveringsförslag
Gott till utflyktsbröd, picknick, mackor, matiga snittar, som lyxiga mackor, smörgåsar eller matiga snittar till cocktailfesten, kafferepet, bjudningen eller buffén.
Val av bröd
Du kan fylla små frallor, bröd eller som på bilden toppa skivor av baguette med räkröran till mindre men matiga snittar.
Val av räkor
- Riktigt gott och lyxigt blir det med enbart stora handskalade räkor men det funkar också bra med stora frysta (sedan tinade) räkor eller stora räkor i lag som du hällt av.
- Ett annat tips är att använda billigare mindre räkor till röran och sedan garnera med varsin fin stor gärna handskalad räka.
Garnering
Här har jag garnerat med en skiva gurka man vill du göra ännu finare så kan du klicka på rom, en fjärdedels skiva citron, en halv cocktailtomat samt en liten dillkvist på räkröran vid servering.
Uppskattat näringsvärde per portion: 201 kcal