Fyllda bröd eller småfrallor med räkor, ingefära och chili

Introduktion och förberedelse

Bjud på bröd eller småfrallor fyllda med räkor, ingefära och chili. Gott till utflyktsbröd, picknick, mackor, matiga snittar, som lyxiga mackor, smörgåsar eller matiga snittar till cocktailfesten, kafferepet, bjudningen eller buffén.

Du kan fylla små frallor, bröd eller som på bilden toppa skivor av baguette med räkröran till mindre men matiga snittar.

Riktigt gott och lyxigt blir det med enbart stora handskalade räkor men det funkar också bra med stora frysta (sedan tinade) räkor eller stora räkor i lag som du hällt av.

Ett annat tips är att använda billigare mindre räkor till röran och sedan garnera med varsin fin stor gärna handskalad räka.

Här har jag garnerat med en skiva gurka man vill du göra ännu finare så kan du klicka på rom, en fjärdedels skiva citron, en halv cocktailtomat samt en liten dillkvist på räkröran vid servering.

6 portioner

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 6 små ljusa bake-off frallor eller en baguette
  • 3 dl skalade räkor
  • 1 dl majonnäs
  • 100 g färskost
  • 2 tsk citronsaft
  • 0,5 tsk färsk finhackad eller riven ingefära
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 10 cm gurka

Tillagning

  1. Baka bröden enligt förpackningen.
  2. Låt bröden svalna.
  3. Plocka undan sex stora fina räkor till garnering.
  4. Blanda resten av räkorna, majonnäs, färskost, citronsaft, ingefära och chili till en röra i en bunke.
  5. Skölj och dela gurkan på längden. Gröp ur mitten med en tesked. Skär i skivor.
  6. Skär ett snitt upptill på bröden som på en bakpotatis.
  7. Fyll bröden och garnera med fina räkor och gurkskivor. Alternativt kan du skära skivor av baguette och toppa med röran, räkor och gurkskivor.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-17

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept