Fyllda bröd eller småfrallor med räkor, ingefära och chili

Gott till utflyktsbröd, picknick, mackor, matiga snittar, som lyxiga mackor, smörgåsar eller matiga snittar till cocktailfesten, kafferepet, bjudningen eller buffén.
Du kan fylla små frallor eller bröd. Vidare kan du som på bilden toppa skivor av baguette med räkröran till mindre men matiga snittar.
Riktigt gott och lyxigt blir det med enbart stora handskalade räkor men det funkar också bra med stora frysta (sedan tinade) räkor eller stora räkor i lag som du hällt av. Ett annat tips är att använda billigare mindre räkor till röran och sedan garnera med varsin fin stor gärna handskalad räka.
Här har jag garnerat med en skiva gurka man vill du göra ännu finare så kan du klicka på rom, en fjärdedels skiva citron, en halv cocktailtomat samt en liten dillkvist på räkröran vid servering.

6 portioner

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 6 små ljusa bake-off frallor eller en baguette
  • 3 dl skalade räkor
  • 1 dl majonnäs
  • 100 g färskost
  • 2 tsk citronsaft
  • 0,5 tsk färsk finhackad eller riven ingefära
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 10 cm gurka

Tillagning

  1. Baka bröden enligt förpackningen.
  2. Låt bröden svalna.
  3. Plocka undan sex stora fina räkor till garnering.
  4. Blanda resten av räkorna, majonnäs, färskost, citronsaft, ingefära och chili till en röra i en bunke.
  5. Skölj och dela gurkan på längden. Gröp ur mitten med en tesked. Skär i skivor.
  6. Skär ett snitt upptill på bröden som på en bakpotatis.
  7. Fyll bröden och garnera med fina räkor och gurkskivor. Alternativt kan du skära skivor av baguette och toppa med röran, räkor och gurkskivor.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer