Kycklingsmörgås med curry

Kycklingsmörgås med curry, tomat, sallad och rödlök. Fyllda bröd med grillad kyckling, grönsaker och yoghurtsås med curry.
Du kan använda valfritt bröd som ex. ciabatta, baguettebröd eller surdegsbröd. På bilden har jag använt Samonbröd som finns på arabiska bagerier.

2 kycklingsmörgåsar med curry

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 2 bröd som samonbröd, ciabatta eller delad baguette
  • 200 gram grillat, stekt eller kokt kycklingkött
  • 6 blad romansallad eller 30 gram blandad sallad
  • 1 tomat
  • 0,5 rödlök
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 0,5 tsk curry
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk honung
  • 2 krm paprika
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Värm gärna bröden.
  2. Plocka kycklingköttet och dela i bitar.
  3. Skölj och skiva tomaten.
  4. Skölj och dela ev. romansalladen grovt.
  5. Skala och strimla löken.
  6. Yoghurtsås med curry: Blanda yoghurten med kryddorna och smaka av med ev. mer kryddor, salt och peppar.
  7. Fyll bröden med en klick yoghurtsås, kyckling, skivad tomat, sallad och rödlök samt toppa med några klickar extra yoghurtsås och njut av din kycklingsmörgås.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat