Kycklingsmörgås med curry

Introduktion och förberedelse

Kycklingsmörgås med curry, tomat, sallad och rödlök. Fyllda bröd med grillad kyckling, grönsaker och yoghurtsås med curry.

Val av bröd

Du kan använda valfritt bröd som ex. ciabatta, pitabröd, baguettebröd - bake-off, nybakt eller hembakt eller surdegsbröd.

På bilden har jag använt Samonbröd som finns på arabiska bagerier eller välsorterade butiker. Eller baka egna persiska bröd. De finns som runda bröd eller som nedan i diamantform. De kan man värma och rosta och fylla från en sida som en ficka.

Kycklingsmörgås i samonbröd
Kycklingsmörgås i samonbröd som är goda att fylla till mackor. Ovan med grillad plockad kyckling, romansallad, tomat, currymajo och rödlök.

2 kycklingsmörgåsar med curry

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 2 bröd som samonbröd, ciabatta eller delad baguette
  • 200 gram grillat, stekt eller kokt kycklingkött
  • 6 blad romansallad eller 30 gram blandad sallad
  • 1 tomat
  • 0,5 rödlök
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 0,5 tsk curry
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk honung
  • 2 krm paprika
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Värm gärna bröden.
  2. Plocka kycklingköttet och dela i bitar.
  3. Skölj och skiva tomaten.
  4. Skölj och dela ev. romansalladen grovt.
  5. Skala och strimla löken.
  6. Yoghurtsås med curry: Blanda yoghurten med kryddorna och smaka av med ev. mer kryddor, salt och peppar.
  7. Fyll bröden med en klick yoghurtsås, kyckling, skivad tomat, sallad och rödlök samt toppa med några klickar extra yoghurtsås och njut av din kycklingsmörgås.
E-mail
Medel: 4.6 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 231 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-08