Kycklingsmörgås med curry
Kycklingsmörgås med curry, tomat, sallad och rödlök. Fyllda bröd med grillad kyckling, grönsaker och yoghurtsås med curry.
Tillagning
- Värm gärna bröden.
- Plocka kycklingköttet och dela i bitar.
- Skölj och skiva tomaten.
- Skölj och dela ev. romansalladen grovt.
- Skala och strimla löken.
- Yoghurtsås med curry: Blanda yoghurten med kryddorna och smaka av med ev. mer kryddor, salt och peppar.
- Fyll bröden med en klick yoghurtsås, kyckling, skivad tomat, sallad och rödlök samt toppa med några klickar extra yoghurtsås och njut av din kycklingsmörgås.
Val av bröd
Du kan använda valfritt bröd som ex. ciabatta, pitabröd, baguettebröd - bake-off, nybakt eller hembakt eller surdegsbröd.
På bilden har jag använt Samonbröd som finns på arabiska bagerier eller välsorterade butiker. Eller baka egna persiska bröd. De finns som runda bröd eller som nedan i diamantform. De kan man värma och rosta och fylla från en sida som en ficka.
Uppskattat näringsvärde per portion: 231 kcal