Minibaguette med tonfisksallad

Introduktion och förberedelse

Minibaguette med tonfisksallad eller tonfiskröra.

Istället för små baguetter kan man även fylla stora baguetter (som du delar) eller valfritt bröd - kanske hembakt.

2 minibaguette med tonfisksallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 bake-off bröd eller minibaguetter eller valfritt bröd
  • 1 burk tonfisk i vatten eller olja
  • 1 dl hackad selleri
  • 4 msk majonnäs
  • 100 g färskost
  • 0,5 tsk färsk hackad vitlök

Tillagning

  1. Baka av bröden om du köpt bake-off bröd. Låt de svalna.
  2. Låt tonfisken rinna av.
  3. Blanda tonfisk, finstrimlad selleri, majonnäs, färskost och vitlök till en röra.
  4. Fyll bröden och garnera ev. med några blad selleri.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.