Minibaguette med tonfisksallad

Introduktion och förberedelse för tillagning

Minibaguette med tonfisksallad eller tonfiskröra.

Istället för små baguetter kan man även fylla stora baguetter (som du delar) eller valfritt bröd - kanske hembakt.

2 minibaguette med tonfisksallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 bake-off bröd eller minibaguetter eller valfritt bröd
  • 1 burk tonfisk i vatten eller olja
  • 1 dl hackad selleri
  • 4 msk majonnäs
  • 100 g färskost
  • 0,5 tsk färsk hackad vitlök

Tillagning

  1. Baka av bröden om du köpt bake-off bröd. Låt de svalna.
  2. Låt tonfisken rinna av.
  3. Blanda tonfisk, finstrimlad selleri, majonnäs, färskost och vitlök till en röra.
  4. Fyll bröden och garnera ev. med några blad selleri.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.