Minibaguette med tonfisksallad

Introduktion och förberedelse

Minibaguetter med tonfisksallad eller tonfiskröra.

Serveringsförslag

  • Goda som picknickbröd eller på en sandwichbuffe, the-bjudning på engelskt vis, till utflykt, picknick och buffé.
  • Jag serverade smörgåsarna tillsammans med trekanter med äggsallad och cheddar samt en variant med räkor som lite matigare bjudning after work konferens med dryck som the och kaffe samt öl och vin för de som ville ha det.

Varianter

  • Självklart kan du även fylla stora baguetter och sedan skära i små smörgåsar i den storlek du vill ha dem i.
  • Eller ta valfritt bröd i skivor som du fyller med röran och skär i trianglar.
  • Överkurs är baka egen baguette.

2 minibaguette med tonfisksallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 bake-off bröd eller minibaguetter eller valfritt bröd
  • 1 burk tonfisk i vatten eller olja
  • 1 dl hackad selleri
  • 4 msk majonnäs
  • 100 g färskost
  • 0,5 tsk färsk hackad vitlök

Tillagning

  1. Baka av bröden om du köpt bake-off bröd. Låt de svalna.
  2. Låt tonfisken rinna av.
  3. Blanda tonfisk, finstrimlad selleri, majonnäs, färskost och vitlök till en röra.
  4. Fyll bröden och garnera ev. med några blad selleri.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-09-18