Ljummen potatissallad med potatis och linser

Introduktion och förberedelse för tillagning

Ljummen potatissallad med potatis, linser, morötter och rödlök. En god, billig och nyttig potatissallad med olivolja och vitlök.

Potatissalladen är god varm, ljummen eller kall.

Köp helst kravmärkta grönsaker som är goda och nyttiga.

4 portioner ljummen potatissallad med linser

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 12 medelstora fasta potatisar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 stora morötter
  • 2 dl gröna linser
  • 1 rödlök
  • 3 msk fin god vinäger, ex. vit balsamvinäger eller lagrad rödvinsvinäger eller citronsaft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker eller honung
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 0,5 dl grovhackad bladpersilja (valfritt)

Tillagning

  1. Skrubba potatis och koka den med skal tills de är klara (cirka 25 minuter).
  2. Skala och slanta morötterna grovt. Lägg dem i potatisgrytan och låt koka med de sista fem minuterna.
  3. Koka linser enligt paketet.
  4. Skala och skär lök grovt.
  5. Fräs lök mjuk i olivolja, tillsätt linser och pressad vitlök. Sätt åt sidan.
  6. Låt potatis och morötter svalna något och skär potatisar i fyra delar och blanda med morötter samt linser i en skål.
  7. Smaka av den ljumma potatissalladen med salt, socker, vinäger samt peppar. Skölj, hacka och strö över bladpersilja.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.