Färskpotatissallad med sparris
Introduktion och förberedelse
En potatissallad med sparris, knippmorötter, rädisor, salladslök, babyspenat, machesallad och Dijon- samt honungsdressing. Du kan ta färskpotatis eller delikatesspotatis av valfri sort ex. Amandine.
En god, vacker och nyttig sallad som passar till det mesta. Framförallt på sommar till grillat, buffé, fest, varmrökt lax eller midsommar. Hyfsat IBS- och Foodmap-vänlig (snäll mot magen). Använd bara det gröna på salladslöken.
Sockerärtor, kokt broccoli och blomkål, kokta gröna bönor, kokta linser och bönor, råriven rödbeta, tärnade tomater osv passar också i salladen. Istället för vinäger kan du ta citronsaft.
Potatissalladen kan du förbereda innan och ha i kylen om du vill. Ta fram och låt den bli rumsvarm vid servering.
Tillagning
- Skrubba, putsa och skrapa potatisen. Dela dem i två delar.
- Lägg den i en kastrull med lock och tillsätt vatten så att det täcker potatisen. Tillsätt 1 tsk salt.
- Koka potatisen mjuk i ca 15 minuter.
- Skrubba morötterna - de behövs ej skalas - och skär dem på längden.
- Skölj sparrisen och dela dem i två delar.
- Koka morötterna och sparrisen i 2 minuter i saltat vatten i en kastrull.
- Skölj och skär rädisor i tunna skivor.
- Skölj och strimla salladslöken.
- Blanda vinägretten av senap, honung, olja, vinäger, salt och peppar i en skål.
- Blanda varm potatis, varma morötter, varm sparris med rädisor, salladslök samt dressing i en salladsskål eller på stort fat.
- Skölj babyspenat och machesallad. Vänd i den med potatisen innan servering.
- Strö över lite flingsalt och servera.