Färskpotatissallad med sparris
En potatissallad med sparris, knippmorötter, rädisor, salladslök, babyspenat, machesallad och Dijon- samt honungsdressing.
Tillagning
- Skölj och skrubba potatisen ren. Skär bort fula delar. Dela dem i två delar.
- Lägg den i en kastrull med lock och tillsätt vatten så att det täcker potatisen. Tillsätt 1 tsk salt.
- Koka potatisen mjuk i ca 15 minuter. Kolla med en provsticka så de är klara.
- Skär bort ev. blast på morötterna. Skölj och skrubba morötterna - de behövs ej skalas - och skär dem på längden.
- Skölj sparrisen och dela dem i två delar.
- Koka morötterna och sparrisen i 2 minuter i saltat vatten i en kastrull.
- Skölj och skär rädisor i tunna skivor.
- Skölj och strimla salladslöken.
- Blanda vinägretten av senap, honung, olja, vinäger, salt och peppar i en skål.
- Blanda varm potatis, varma morötter, varm sparris med rädisor, salladslök samt dressing i en salladsskål eller på stort fat.
- Skölj babyspenat och machesallad. Vänd i den med potatisen innan servering.
- Strö över lite flingsalt och servera.
Serveringsförslag
En god, vacker och nyttig sallad som passar till det mesta. Framförallt på sommar till grillat, buffé, fest, varmrökt lax eller midsommar.
Varianter
- Du kan ta färskpotatis eller delikatesspotatis av valfri sort ex. Amandine.
- Sockerärtor, kokt broccoli och blomkål, kokta gröna bönor, kokta linser och bönor, råriven rödbeta, tärnade tomater osv passar också i salladen. Istället för vinäger kan du ta citronsaft.
Kan förberedas
Potatissalladen kan du förbereda innan och ha i kylen om du vill. Ta fram och låt den bli rumsvarm vid servering.
Uppskattat näringsvärde per portion: 281 kcal