Bläckfisk

Recept med bläckfisk eller calamari som huvudingrediens eller rätter där bläckfisk passar bra att använda. Vanliga är frysta bläckfisktuber som ser ut som vita 20x10 cm stora tuber. Dessa är goda att först snitta på toppen med täta skåror och sedan skära i lagom bitar ca 4x4 cm att woka, fräsa eller grilla på spett.

En annan vanlig bläckfisk att laga mat på är små frysta italienska Moscardini - små fina bläckfiskar som är vita och rosalila med både delar av små tuber och små bläckfiskarmar. Det finns också fin färsk bläckfisk att köpa - fråga i fiskdisken. Ibland stora fina bläckfiskarmar. Här kan du läsa mer om bläckfiskar.

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.