Bläckfisk

Recept med bläckfisk eller calamari som huvudingrediens eller rätter där bläckfisk passar bra att använda. Vanliga är frysta bläckfisktuber som ser ut som vita 20x10 cm stora tuber. Dessa är goda att först snitta på toppen med täta skåror och sedan skära i lagom bitar ca 4x4 cm att woka, fräsa eller grilla på spett.

En annan vanlig bläckfisk att laga mat på är små frysta italienska Moscardini - små fina bläckfiskar som är vita och rosalila med både delar av små tuber och små bläckfiskarmar. Det finns också fin färsk bläckfisk att köpa - fråga i fiskdisken. Ibland stora fina bläckfiskarmar. Här kan du läsa mer om bläckfiskar.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.