Mandelmusslor utan mandel

Introduktion och förberedelse

Baka mandelmusslor utan att ha i mandel. Det är egentligen vanliga mördegskakor fast bakade i mandelmusselformar.

Lätt att baka med bara tre ingredienser - smör, mjöl och socker.

Du behöver formar - samma som för klassiska mandelmusslor. Du kan baka några i taget om du inte har 20 formar.

Passar dig som inte tål mandel och nötter. Samt alla som gillar mördegskakor, sylt och grädde förstås.

Serveringsförslag

Du kan fylla dem med sylt som jordgubbs-, hallon- krusbärs- eller hjortronsylt samt vispad grädde. Eller en kula vaniljglass och sylt.

20 mandelmusslor utan mandel

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 300 gram smör, rumsvarmt
  • 8,25 dl vetemjöl
  • 2,25 dl socker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
  2. Ta fram smöret, mät upp och låt det bli mjukt.
  3. Blanda ihop smöret med mjöl och socker till en deg.
  4. Knåda ihop till en boll och dela degen i 20 delar.
  5. Tryck ut degen i smörade mandelmusselformar. Du kan baka några i taget om du inte har så många formar.
  6. Grädda i mitt i ugnen ca 10 minuter tills de är ljust bruna.
  7. Ta ut och låt svalna något i formarna innan du försiktigt tar ut dem. Lossar de inte så kan man vända dem och banka lite försiktigt på undersidan med en sked.
  8. Förvara i kakburk med smörpapper mellan. Kan frysas in.
  9. Gott att fylla med sylt och vispad grädde vid servering.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 134 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-27

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.