Mandelmusslor utan mandel
Baka mandelmusslor utan att ha i mandel. Det är egentligen vanliga mördegskakor fast bakade i mandelmusselformar.
Lätt att baka med bara tre ingredienser - smör, mjöl och socker.
Du behöver formar - samma som för klassiska mandelmusslor. Du kan baka några i taget om du inte har 20 formar.
Passar dig som inte tål mandel och nötter. Samt alla som gillar mördegskakor, sylt och grädde förstås.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Ta fram smöret, mät upp och låt det bli mjukt.
- Blanda ihop smöret med mjöl och socker till en deg.
- Knåda ihop till en boll och dela degen i 20 delar.
- Tryck ut degen i smörade mandelmusselformar. Du kan baka några i taget om du inte har så många formar.
- Grädda i mitt i ugnen ca 10 minuter tills de är ljust bruna.
- Ta ut och låt svalna något i formarna innan du försiktigt tar ut dem. Lossar de inte så kan man vända dem och banka lite försiktigt på undersidan med en sked.
- Förvara i kakburk med smörpapper mellan. Kan frysas in.
- Gott att fylla med sylt och vispad grädde vid servering.
Serveringsförslag
Du kan fylla dem med sylt som jordgubbs-, hallon- krusbärs- eller hjortronsylt samt vispad grädde. Eller en kula vaniljglass och sylt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 134 kcal