Lax wrap tortilla rulle

Lax wrap eller rulle med tortilla bröd fylld med varmrökt lax, sallad och dressing.

4 lax wrap

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 stora tortillabröd
  • 400 gram varmrökt lax
  • Sallad: 150 gram blandad sallad, förslagsvis romansallad, isbergssallad, frisésallad, romanesco osv efter tycke
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 1 morot
  • 1 dl hackad färsk bladpersilja
  • Dressing: 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 2 msk citronsaft
  • 3 sardeller (valfritt)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Blanda dressingen av majonnäs, matyoghurt, pressa vitlök, finhackade sardeller, citronsaft, salt och peppar i en skål.
  2. Sallad: rensa, skölj och dela salladen i grova bitar.
  3. Skala och strimla rödlöken. Lägg i en skål och tillsätt något krm salt och blanda runt (då mjuknar löken något).
  4. Skölj och tärna tomater.
  5. Skölj och tärna gurkan. Lägg i en skål med tomaterna.
  6. Skala och finriv moroten. Lägg i en skål med en tsk vinäger så att den inte mörknar.
  7. Skölj och grovhacka bladpersilja.
  8. Dags att lägga ihop wrappen: fördela sallad på ett tortillabröd. Lägg på några bitar tärnad gurka och tomater; en fjärdedels strimlad rödlök, vidare 1-2 msk riven morot, någon msk koriander, fördela över 100 gram grovt delad varmrökt lax samt skeda över 4-5 msk dressing.
  9. Vik upp botten och sedan kanterna mot mitten och ta ev. en servett du vikt avlång att linda runt botten på wrappen med skarven nedåt så att wrappen håller ihop vid servering.
  10. Lägg ihop resterande wraps på samma vis.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer