Lax med fetaosttäcke

Ugnsbakad lax toppad med ett täcke av smulad fetaost, crème fraiche och spenat.

Gott med kokt potatis, klyftpotatis, pressad potatis, rostade rotfrukter, pasta eller ris.

Tips är att även blanda lite extra sås av crème fraiche och smulad fetaost.

4 portioner lax med fetaosttäcke

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé utan ben, a ca 140 gram styck
  • 150 gram frusen spenat
  • 75 gram fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 msk olivolja eller smör

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en ugnsform ca 25-30 cm med olivolja.
  3. Lägg i laxbitarna.
  4. Tina spenaten i en kastrull eller i mikron.
  5. Smula fetaost i en bunke och blanda med creme fraiche, spenat samt salt och vitpeppar.
  6. Bred fetaostblandningen över laxen som ett täcke.
  7. Grädda laxen i 20 minuter i mitten av ugnen.
  8. Förbered önskat tillbehör att servera till din lax med fetaosttäcke.
E-mail
Medel: 4.2 (60 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-01

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.