Lax med fetaosttäcke

Ugnsbakad lax toppad med ett täcke av smulad fetaost, crème fraiche och spenat.
Gott med kokt potatis, klyftpotatis, pressad potatis, rostade rotfrukter, pasta eller ris.
Tips är att även blanda lite extra sås av crème fraiche och smulad fetaost.

4 portioner lax med fetaosttäcke

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé utan ben, a ca 140 gram styck
  • 150 gram frusen spenat
  • 75 gram fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 msk olivolja eller smör

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en ugnsform ca 25-30 cm med olivolja.
  3. Lägg i laxbitarna.
  4. Tina spenaten i en kastrull eller i mikron.
  5. Smula fetaost i en bunke och blanda med creme fraiche, spenat samt salt och vitpeppar.
  6. Bred fetaostblandningen över laxen som ett täcke.
  7. Grädda laxen i 20 minuter i mitten av ugnen.
  8. Förbered önskat tillbehör att servera till din lax med fetaosttäcke.
E-mail
Medel: 4.7 (11 röster)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer