Lax med fetaost och spenat i ugnen

Introduktion och förberedelse

Ugnsbakad lax toppad med ett täcke av smulad fetaost, crème fraiche och spenat.

Serveringsförslag

4 portioner lax med fetaosttäcke

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé utan ben, a ca 140 gram styck
  • 150 gram frusen spenat
  • 75 gram fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 msk olivolja eller smör

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en ugnsform ca 25-30 cm med olivolja.
  3. Lägg i laxbitarna.
  4. Tina spenaten i en kastrull eller i mikron.
  5. Smula fetaost i en bunke och blanda med creme fraiche, spenat samt salt och vitpeppar.
  6. Bred fetaostblandningen över laxen som ett täcke.
  7. Grädda laxen i 20 minuter i mitten av ugnen.
  8. Förbered önskat tillbehör att servera till din lax med fetaosttäcke.
E-mail
Medel: 4 (91 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 425 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-13