Lax med fetaost och spenat i ugnen
Ugnsbakad lax toppad med ett täcke av smulad fetaost, crème fraiche och spenat.
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smörj en ugnsform ca 25-30 cm med olivolja.
- Lägg i laxbitarna.
- Tina spenaten i en kastrull eller i mikron.
- Smula fetaost i en bunke och blanda med creme fraiche, spenat samt salt och vitpeppar.
- Bred fetaostblandningen över laxen som ett täcke.
- Grädda laxen i 20 minuter i mitten av ugnen.
- Förbered önskat tillbehör att servera till din lax med fetaosttäcke.
Serveringsförslag
- Lax med fetaost och spenat är gott med kokt potatis, klyftpotatis, pressad potatis, rostade rotfrukter, pasta som tagliatelle eller ris.
- Vidare passar en grönsallad och en tomatsallad till.
- Tips är att även blanda lite extra sås till av en burk crème fraiche och 50 gram smulad fetaost (eller resten av fetaosten).
Uppskattat näringsvärde per portion: 425 kcal