Kycklinggryta med grönsaker
God och enkel gryta med kycklingfilé, grönsaker i gräddig sås smaksatt med vitlök, chili, en aning curry, gurkmeja, timjan, rosmarin och oregano.
Här har jag valt purjolök, paprika, broccoli och champinjoner som grönsaker.
Tillagning
- Skala och hacka lök samt vitlök. Lägg med 2 msk olivolja i en stor kastrull.
- Rensa, dela och skölj purjolök och strimla den. Lägg i kastrullen.
- Skölj paprika. Dela dem och släng kärnorna. Skär paprikan i bitar. Lägg i kastrullen.
- Skär bort buketterna från broccolin. Skär broccolistammarna i bitar och lägg i kastrullen.
- Skölj svampen och skär dem i bitar samt lägg i kastrullen.
- Skär kycklingen i bitar ca 3x3 cm.
- Stek kycklingbitarna i en stekpanna i 2 msk olivolja. Salta och peppra och bryn dem så att de får färg. Lägg över i kastrullen.
- Fräs allt innehåll i kastrullen några minuter under omrörning.
- Tillsätt kryddor - chili (dela, kärna ur och hacka chilifrukten), timjan, rosmarin, oregano, gurkmeja och curry. Fräs någon minut under omrörning.
- Tillsätt grädden, rör om och koka upp.
- Blanda vatten med maizena och tillsätt det samt rör om.
- Smaka av kycklinggrytan med salt och peppar.
- Kycklinggrytan är klar att servera. Gott till är ris ex. råris, basmatiris eller thairis. Matvete, quinoa, couscous, pasta eller kokt potatis funkar också.
Serveringsförslag
- Gott till kycklinggrytan är ris - jag hade råris till som på bilden.
- Andra förslag som passar till grytan är basmatiris eller thairis; matvete, quinoa, couscous, pasta eller kokt potatis.
Varianter
Du kan såklart ta vilka grönsaker du vill ex. morot, blomkål, grönkål, gröna bönor, vaxbönor osv.
Uppskattat näringsvärde per portion: 525 kcal