Kycklinggryta med grönsaker

God och enkel gryta med kycklingfilé, grönsaker i gräddig sås smaksatt med vitlök, chili, en aning curry, gurkmeja, timjan, rosmarin och oregano.

Här har jag valt purjolök, paprika, broccoli och champinjoner som grönsaker.

6 portioner kycklinggryta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé
  • 4 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 0,5 purjolök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 krm timjan
  • 1 krm rosmarin
  • 1 krm oregano
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 2 krm curry
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 huvud broccoli
  • 10 champinjoner
  • 3 dl grädde
  • 3 dl vatten
  • 2 msk maizena
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och hacka lök samt vitlök. Lägg med 2 msk olivolja i en stor kastrull.
  2. Rensa, dela och skölj purjolök och strimla den. Lägg i kastrullen.
  3. Skölj paprika. Dela dem och släng kärnorna. Skär paprikan i bitar. Lägg i kastrullen.
  4. Skär bort buketterna från broccolin. Skär broccolistammarna i bitar och lägg i kastrullen.
  5. Skölj svampen och skär dem i bitar samt lägg i kastrullen.
  6. Skär kycklingen i bitar ca 3x3 cm.
  7. Stek kycklingbitarna i en stekpanna i 2 msk olivolja. Salta och peppra och bryn dem så att de får färg. Lägg över i kastrullen.
  8. Fräs allt innehåll i kastrullen några minuter under omrörning.
  9. Tillsätt kryddor - chili (dela, kärna ur och hacka chilifrukten), timjan, rosmarin, oregano, gurkmeja och curry. Fräs någon minut under omrörning.
  10. Tillsätt grädden, rör om och koka upp.
  11. Blanda vatten med maizena och tillsätt det samt rör om.
  12. Smaka av kycklinggrytan med salt och peppar.
  13. Kycklinggrytan är klar att servera. Gott till är ris ex. råris, basmatiris eller thairis. Matvete, quinoa, couscous, pasta eller kokt potatis funkar också.

Serveringsförslag

Varianter

Du kan såklart ta vilka grönsaker du vill ex. morot, blomkål, grönkål, gröna bönor, vaxbönor osv.

E-mail
Medel: 4 (28 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 525 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-10-01