Kycklingfiléer fyllda med mozzarella och soltorkade tomater

Introduktion och förberedelse

Stekta kycklingfiléer får god smak av salta soltorkade tomater och mild mozzarellaost.

Serveringsförslag

Goda kycklingfiléer till middag, buffé eller fest.

Servera kycklingfiléerna med pasta som tagliatelle, råris eller ugnsrostade rotfrukter med potatis. Gott är även en tomatsås till.

Att dricka till

Ett fylligt vitt vin passar till ex. från norra italien alt. ett rött mindre kraftfullt vin som ex. Pinot Noir från Nya Zeeland.

4 portioner kycklingfiléer fyllda med mozzarella

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 150 gram mozzarella
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 0,5 tsk salt
  • 4 krm vitpeppar
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 12 tandpetare
  • TOMATSÅS: 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 dl vatten
  • 1 burk skalade hela tomater
  • 0,5 dl ketchup
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm rosmarin
  • 1 tsk socker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
  2. Förbered om du vill ha ugnsrostade tillbehör istället för pasta. Skala, rensa och tärna grovt rotfrukter enlig ovan, blanda med olivolja, salt, peppar, rosmarin samt ev. hackad vitlök och fyll en ugnsform och baka i 50 minuter i ugnen.
  3. Börja med tomatsåsen: skala och hacka lök och vitlök.
  4. Fräs i en kastrull med tjock botten i olivolja några minuter.
  5. Tillsätt vatten, tomater, ketchup, salt, svartpeppar, rosmarin samt socker.
  6. Låt koka på medelvärme under tiden som du lagar resten av middagen. Rör och mosa ihop tomaterna då och då. Tomatsåsen blir godare ju längre den får koka dock kanske du får spä den med lite vatten så att den inte kokar torrt och bränner.
  7. Dags att göra kycklingen samt ev. koka pasta enligt paketet om du vill ha det till istället för ugnsrostade grönsaker (sätt då på ugnen på 175 grader också).
  8. Skär en ficka i varje kycklingfile och pilla in 2 skivor mozzarella och 2 soltorkade tomater i varje. Sätt ihop med 1-2 tandpetare.
  9. Häll upp och blanda mjöl med salt och vitpeppar på en tallrik.
  10. Vänd kycklingfiléerna i mjölblandningen.
  11. Värm en stekpanna, gärna ugnsfast, och bryn kycklingfiléerna runt om i olivolja.
  12. Efterstek de fyllda kycklingfiléerna i 10 minuter i ugnen på 175 grader.
  13. Ta ut och låt de fyllda kycklingfiléerna vila i 5 min och skär sen i skivor och servera på fat med tomatsås och rostade rotfrukter, ris eller pasta.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 427 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-22