Kycklingfilé med bönsallad samt parmesanröra

Stekt eller grillad kycklingfilé med bönsallad med massa grönsaker samt parmesanröra. Gott och nyttigt. Passar till både middag och fest. Ett gott bröd samt lite grönsallad är också gott att servera till.

Majsen är kan du utesluta om du vill exempelvis om du äter GI eller LCHF. Parmesan kan du ersätta med Grana padano (som är billigare) i parmesanröran. Men desto finare parmesan desto godare sås.

4 portioner kycklingfilé med bönsallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • Bönsallad: 250 gram kokta svarta bönor
  • 1 liten rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 stor tomat
  • 0,5 zucchini
  • 100 gram majs
  • 2 msk fin mild rödvinsvinäger
  • 3 msk fin olivolja
  • 0,5 tsk socker
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar
  • 1 dl steksky från kycklingen
  • 0,5 dl hackad bladpersila
  • Parmesanröra: 250 gram färskost naturell ex. Kesella, Philadelphia
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 2 msk hackad persilja till garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Värm en stekpanna. Tillsätt olivolja samt smör. Bryn kycklingfiléerna 2-3 minuter på varje sida.
  2. Kycklingfiléerna kan också grillas några minuter på varje sida.
  3. Salt och peppra samt strö över lite rosmarin.
  4. Sänk värmen och sätt över ett lock eller folie och låt steka klart i ca 10 minuter. Testa gärna kycklingen med en termometer - vid 70 grader är kycklingfilén helt genomstekt. Eller dela på ett bröst och se så att den ej är rå i mitten (lägg i såfall i värme och stek ytterligare några minuter).
  5. Vid servering så skär du upp ev. upp filéerna mot fibrerna och serverar några bitar per portion.
  6. Bönsallad: Koka bönor enligt paket och låt svalna. Detta gör du lämpligen dagen innan. Koka ett paket och spara resten i frysen.
  7. Använder du färdigkokta bönor så skölj dem noga i durkslag innan.
  8. Lägg bönorna i en skål.
  9. Skala och hacka löken. Lägg i skålen.
  10. Skölj, kärna ur och tärna paprikan i 1x1 cm bitar. Lägg i skålen.
  11. Skölj och skala zucchinin och tärna den som paprikan. Lägg i skålen.
  12. Skölj tomaten och tärna den samt lägg i skålen.
  13. Tillsätt vinäger samt olivolja.
  14. Smaka av bönsalladen med socker, salt och peppar samt vinäger. Har du sky från kycklingen så sila ned den i bönsalladen också så ger den god smak och saftighet till bönsalladen.
  15. Parmesanröra: Riv osten fint.
  16. Blanda med färskosten i en skål. Parmesanröran kan förberedas i god tid och låt gärna stå kallt och få smak.
  17. Servera kycklingen med bönsalladen och parmesanröran. Gott till är också blandad grönsallad samt ev. gott bröd som baguette.
  18. Garnera gärna med hackad persilja.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-08

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Julgodis i klassiska och nya varianter

Julgodis för maximal julstämning. Här hittar du recept på julgodis som ischoklad, knäck, rischoklad, mandelbräck, jultryffel och mozartkulor; julstubbe, chokladdoppade marshmallows, chokladbräck och mintkyssar.

Läs mer

Pepparkladdkaka

En riktigt lyckad smak-kombo av kladdkaka med choklad och pepparkakskryddor. Gott med en klick grädde eller kula glass till fika, advent, lucia, julbord eller dessert.

Läs mer

Recept

Pepparbiscottis

En variant på pepparkakor med lite Italiensk inspiration från mandelskorpor kryddade med pepparkakskryddor.

Läs mer

Recept

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört.

Läs mer