Kycklingfilé med bönsallad samt parmesanröra
Stekt eller grillad kycklingfilé med bönsallad med massa grönsaker samt parmesanröra. Gott och nyttigt.
Tillagning
- Värm en stekpanna. Tillsätt olivolja samt smör. Bryn kycklingfiléerna 2-3 minuter på varje sida.
- Kycklingfiléerna kan också grillas några minuter på varje sida.
- Salt och peppra samt strö över lite rosmarin.
- Sänk värmen och sätt över ett lock eller folie och låt steka klart i ca 10 minuter. Testa gärna kycklingen med en termometer - vid 70 grader är kycklingfilén helt genomstekt. Eller dela på ett bröst och se så att den ej är rå i mitten (lägg i såfall i värme och stek ytterligare några minuter).
- Vid servering så skär du upp ev. upp filéerna mot fibrerna och serverar några bitar per portion.
- Bönsallad: Koka bönor enligt paket och låt svalna. Detta gör du lämpligen dagen innan. Koka ett paket och spara resten i frysen.
- Använder du färdigkokta bönor så skölj dem noga i durkslag innan.
- Lägg bönorna i en skål.
- Skala och hacka löken. Lägg i skålen.
- Skölj, kärna ur och tärna paprikan i 1x1 cm bitar. Lägg i skålen.
- Skölj och skala zucchinin och tärna den som paprikan. Lägg i skålen.
- Skölj tomaten och tärna den samt lägg i skålen.
- Tillsätt vinäger samt olivolja.
- Smaka av bönsalladen med socker, salt och peppar samt vinäger. Har du sky från kycklingen så sila ned den i bönsalladen också så ger den god smak och saftighet till bönsalladen.
- Parmesanröra: Riv osten fint.
- Blanda med färskosten i en skål. Parmesanröran kan förberedas i god tid och låt gärna stå kallt och få smak.
- Servera kycklingen med bönsalladen och parmesanröran. Gott till är också blandad grönsallad samt ev. gott bröd som baguette.
- Garnera gärna med hackad persilja.
Serveringsförslag
Passar till både middag och fest.
Ett gott bröd samt lite grönsallad är också gott att servera till.
Varianter
- Majsen är kan du utesluta om du vill exempelvis om du äter GI eller LCHF.
- Parmesan kan du ersätta med Grana padano (som är billigare) i parmesanröran.
Uppskattat näringsvärde per portion: 736 kcal