Kycklingfilé med bönsallad samt parmesanröra

Gott och nyttigt. Passar till både middag och fest.
Ett gott bröd samt lite grönsallad är också gott att servera till.
Majsen är tveksam om du äter GI eller LCHF så uteslut då den i bönsalladen.
Parmesan kan du ersätta med Grana padano (som är billigare) i parmesanröran. Men desto finare parmesan desto godare sås.

4 portioner kycklingfilé med bönsallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • Bönsallad: 250 gram kokta svarta bönor
  • 1 liten rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 stor tomat
  • 0,5 zucchini
  • 100 gram majs
  • 2 msk fin mild rödvinsvinäger
  • 3 msk fin olivolja
  • 0,5 tsk socker
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar
  • 1 dl steksky från kycklingen
  • 0,5 dl hackad bladpersila
  • Parmesanröra: 250 gram färskost naturell ex. Kesella, Philadelphia
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Värm en stekpanna. Tillsätt olivolja samt smör.
  2. Bryn kycklingfiléerna 2-3 minuter på varje sida.
  3. Salt och peppra samt strö över lite rosmarin.
  4. Sänk värmen och sätt över ett lock och låt steka klart i ca 10 minuter. Testa gärna kycklingen med en termometer - vid 70 grader är kycklingfilén helt genomstekt. Eller dela på ett bröst och se så att den ej är rå i mitten (lägg isåfall tillbaks i pannan och stek ytterligare några minuter).
  5. Vid servering så skär du upp ev. upp filéerna mot fibrerna och serverar några bitar per portion.
  6. Bönsallad: Koka bönor enligt paket och låt svalna. Detta gör du lämpligen dagen innan. Koka ett paket och spara resten i frysen.
  7. Använder du färdigkokta bönor så skölj dem noga i durkslag innan.
  8. Lägg bönorna i en skål.
  9. Skala och hacka löken. Lägg i skålen.
  10. Skölj, kärna ur och tärna paprikan i 1x1 cm bitar. Lägg i skålen.
  11. Skölj och skala zucchinin och tärna den som paprikan. Lägg i skålen.
  12. Skölj tomaten och tärna den samt lägg i skålen.
  13. Tillsätt vinäger samt olivolja.
  14. Smaka av bönsalladen med socker, salt och peppar samt vinäger. Har du sky från kycklingen så sila ned den i bönsalladen också så ger den god smak och saftighet till bönsalladen.
  15. Parmesanröra: Riv osten fint.
  16. Blanda med färskosten i en skål. Parmesanröran kan förberedas i god tid och låt gärna stå kallt och få smak.
  17. Servera kycklingen med bönsalladen och parmesanröran. Gott till är också blandad grönsallad samt ev. gott bröd som baguette.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Lyckas med buffe till en mindre fest

Att laga mat till en mindre fest behöver inte vara så svårt. Gör det lätt för dig - här är mina bästa tips på enkla men festliga recept till en mindre bjudning på runt 10-20 personer.

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Tips till stor buffé upp till 50 gäster

Här är mina tips om du vill bjuda på en större buffé - kanske väntar du upp till 50 gäster. Passar till studentfest, konfirmandfest, födelsedagsfest eller annat större kalas.

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer