Krusbärskräm

Introduktion och förberedelse

Krusbärskräm är en kräm du kokar med krusbär samt socker och reder med lite potatismjöl. Lätt att göra och gott med gräddmjölk och skorpor eller små mini mandelbiskvier till.

Gräddmjölk gör du av hälften mjölk och hälften grädde.

4 portioner krusbärskräm

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 liter färska krusbär
  • 6 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl

Tillagning

  1. Rensa, snoppa och skölj krusbären.
  2. Koka under tiden upp vatten och socker i en stor kastrull.
  3. Om du vill kan du ha i lite citron när du kokar upp vattnet och sockret: Skölj citronen och riv en del av skalet samt pressa ur saften i grytan med vatten. Du kan koka med citronklyftan en stund. Ta upp den innan du tillsätter krusbären.
  4. Tillsätt krusbären hela. Koka på svag värme i 5 minuter.
  5. Blanda någon msk vatten med potatismjölet och tillsätt det under försiktig omrörning. Låt krämen nästan koka upp och tjockna. Tillsätt ev. mer potatismjöl och vatten till önskad tjocklek.
  6. Låt krusbärskrämen svalna.
  7. Du kan ha några stänk citron på toppen och strö över socker om du vill.
  8. Servera krusbärskrämen kall med gräddmjölk samt skorpor, kanske tom italienska mandelskorpor. Gräddmjölk gör du genom att blanda i upp till hälften grädde i mjölken.
E-mail
Medel: 4.2 (30 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 144 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.