Krusbärskräm
Krusbärskräm är en kräm du kokar med krusbär samt socker och reder med lite potatismjöl. Lättlagat och gott.
Tillagning
- Rensa, snoppa och skölj krusbären.
- Koka under tiden upp vatten och socker i en stor kastrull.
- Om du vill kan du ha i lite citron när du kokar upp vattnet och sockret: Skölj citronen och riv en del av skalet samt pressa ur saften i grytan med vatten. Du kan koka med citronklyftan en stund. Ta upp den innan du tillsätter krusbären.
- Tillsätt krusbären hela. Koka på svag värme i 5 minuter.
- Blanda någon msk vatten med potatismjölet och tillsätt det under försiktig omrörning. Låt krämen nästan koka upp och tjockna. Tillsätt ev. mer potatismjöl och vatten till önskad tjocklek.
- Låt krusbärskrämen svalna.
- Du kan ha några stänk citron på toppen och strö över socker om du vill.
- Servera krusbärskrämen kall med gräddmjölk samt skorpor som italienska mandelskorpor eller liknande.
Serveringsförslag
- Gott till frukost eller mellanmål som den är med mjölk eller till gröt, granola, flingor, kvarg, chiapudding med mera.
- Som efterrätt passar krämen med gräddmjölk eller lättvispad grädde samt skorpor, biscottis eller små mini-mandelbiskvier till.
- Kan serveras varm eller kall.
Uppskattat näringsvärde per portion: 144 kcal