Björnbärskräm
Laga god klassisk björnbärskräm på färska eller frysta björnbär.
Tillagning
- Rensa och skölj björnbären.
- Blanda 3/4 av björnbären med socker och vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud björnbären i fem minuter.
- Ta av från värmen och låt svalna något.
- Blanda ca 0,5 dl vatten med potatismjölet i ett glas och tillsätt till björnbärskoket.
- Rör i resterande bär.
- Koka upp krämen under omrörning och ta av från värmen precis när den tjocknat. Koka ej längre utan ta kastrullen från värmen och ställ den att svalna. Exempelvis kan du hälla upp krämen i en bunke eller skål eller ställa kastrullen i ett kallt vattenbad i sinken. När krämen svalnat kyl den i kylen.
- Björnbärskrämen serveras vanligtvis kall med mjölk eller gräddmjölk samt ev. minibiskvier. Men björnbärskrämen är såklart god varm eller ljummen också.
Serveringsförslag
- Gott med kall mjölk eller gräddmjölk - vanlig mjölk blandad med hälften grädde.
- Vidare kan du ha i små minibiskvier eller biscottis till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 144 kcal