Björnbärskräm

Introduktion och förberedelse

Björnbärskräm. Laga god klassisk kräm på björnbär du kan servera med kall mjölk i djup tallrik. Godast är hemgjord björnbärskräm med gräddmjölk - vanlig mjölk blandad med nästan hälften grädde.

Vidare kan du ha i små minibiskvier över björnbärskrämen.

4 portioner björnbärskräm kräm på björnbär

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 550 gram björnbär, färska eller frysta
  • 4 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 2 msk potatismjöl

Tillagning

  1. Rensa och skölj björnbären.
  2. Blanda 3/4 av björnbären med socker och vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud björnbären i fem minuter.
  3. Ta av från värmen och låt svalna något.
  4. Blanda ca 0,5 dl vatten med potatismjölet i ett glas och tillsätt till björnbärskoket.
  5. Rör i resterande bär.
  6. Koka upp krämen under omrörning och ta av från värmen precis när den tjocknat. Koka ej längre utan ta kastrullen från värmen och ställ den att svalna. Exempelvis kan du hälla upp krämen i en bunke eller skål eller ställa kastrullen i ett kallt vattenbad i sinken. När krämen svalnat kyl den i kylen.
  7. Björnbärskrämen serveras vanligtvis kall med mjölk eller gräddmjölk samt ev. minibiskvier. Men björnbärskrämen är såklart god varm eller ljummen också.
E-mail
Medel: 4.3 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 144 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.