Krusbärspaj med smuldeg

Introduktion och förberedelse

Krusbärspaj med smuldeg. En god paj till dessert eller fika. Syrliga krusbär med socker täckt med smulig smörig pajdeg.

Serveringsförslag

Kan serveras varm eller kall med hemgjord vaniljsås, vaniljvisp, vaniljglass, yoghurtglass, vispad grädde eller matyoghurt smaksatt med florsocker och vaniljsocker, creme fraiche eller sorbet.

Med frysta krusbär

Använder du frysta krusbär så strö över 1 tsk potatismjöl över bären i formen.

1 krusbärspaj med smuldeg.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 8 dl krusbär
  • 4 msk strösocker
  • 100 gram smör
  • 3 dl vanligt vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • Tillbehör: 4 port vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en pajformen (ca 26 cm diamter) eller fyra portionsformar (ca 13 cm diameter).
  3. Fördela och bred ut bär i botten.
  4. Strö över socker.
  5. Blanda ihop smuldegen av smör, mjöl och socker.
  6. Bred ut i ett jämnt lager över bären.
  7. Grädda stor paj i 25 minuter. Portionspajer gräddar du i 20 minuter.
  8. Ta ut och låt svalna något.
  9. Servera krusbärspajen med valfritt tillbehör som vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde.
E-mail
Medel: 3.9 (150 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 363 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-07-21