Kokt falukorv

Introduktion och förberedelse

Kokt falukorv med lagerblad och kryddpeppar. Enkelt och gott. Falukorven kokas i bitar så att den blir genomvarm.

Serveringsförslag

4 portioner kokt falukorv

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 500-600 gram falukorv
  • 3 lagerblad
  • 7 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt

Tillagning

  1. Skär bort förpackningen på falukorven (skinnet). Skär i grova skivor ca 2-3 cm tjocka.
  2. Lägg falukorven i en kastrull eller panna med höga kanter. Täck med vatten. Tillsätt salt, lagerblad och kryddpeppar.
  3. Koka upp och låt sjuda i 3 minuter eller tills korven är genomvarm. Hit kan du förbereda och hålla varmt till servering med önskade tillbehör.
  4. Ta upp korven ur vattnet och lägg upp på fat eller tallrik samt servera med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 3.6 (18 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 223 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-27