Kokt falukorv

Introduktion och förberedelse

Kokt falukorv med lagerblad och kryddpeppar. Enkelt och gott. Falukorven kokas i bitar så att den blir genomvarm.

Serveringsförslag

4 portioner kokt falukorv

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 500-600 gram falukorv
  • 3 lagerblad
  • 7 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt

Tillagning

  1. Skär bort förpackningen på falukorven (skinnet). Skär i grova skivor ca 2-3 cm tjocka.
  2. Lägg falukorven i en kastrull eller panna med höga kanter. Täck med vatten. Tillsätt salt, lagerblad och kryddpeppar.
  3. Koka upp och låt sjuda i 3 minuter eller tills korven är genomvarm. Hit kan du förbereda och hålla varmt till servering med önskade tillbehör.
  4. Ta upp korven ur vattnet och lägg upp på fat eller tallrik samt servera med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 223 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-27

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.