Kokt falukorv
Kokt falukorv med lagerblad och kryddpeppar. Enkelt och gott. Falukorven kokas i bitar så att den blir genomvarm.
Tillagning
- Skär bort förpackningen på falukorven (skinnet). Skär i grova skivor ca 2-3 cm tjocka.
- Lägg falukorven i en kastrull eller panna med höga kanter. Täck med vatten. Tillsätt salt, lagerblad och kryddpeppar.
- Koka upp och låt sjuda i 3 minuter eller tills korven är genomvarm. Hit kan du förbereda och hålla varmt till servering med önskade tillbehör.
- Ta upp korven ur vattnet och lägg upp på fat eller tallrik samt servera med önskade tillbehör.
Serveringsförslag
- Klassiskt till kokt falukorv är pepparrotssås, senapssås eller stuvad spenat. Och så kokt potatis förstås.
- Vidare passar kokta gröna ärtor, kokt broccoli, blomkål, finriven morot, salladsfat osv till falukorven.
Uppskattat näringsvärde per portion: 223 kcal