Kokoskakor med chokladfyllning

Dubbla knapriga kokoskakor fyllda med smörig chokladkräm. 

10 kokoskakor med chokladfyllning

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 50 gram smör
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 3 dl kokosflingor
  • 1,5 msk majsstärkelse
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 krm bakpulver
  • 1 ägg, M/L
  • 1 sats chokladkräm, se länk ovan

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
  2. Mät upp smör och socker i en kastrull.
  3. Smält smöret och rör ut sockret. Ta av från värmen.
  4. Tillsätt kokosflingor och rör ut dem.
  5. Tillsätt majsstärkelse, vetemjöl samt bakpulver och rör ut väl.
  6. Tillsätt ägget och rör ut det.
  7. Klicka ut 20 små klickar på ett bakplåtspapper på en plåt. Förslagsvis 5 stycken på fyra rader.
  8. Platta ut klickarna något med en gaffel.
  9. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter tills de flutit och fått färg i kanterna.
  10. Ta ut och låt kakorna svalna helt.
  11. Gör chokladkrämen enligt länk ovan.
  12. Bred chokladkrämen på hälften av kakornas undersida samt lägg ihop med undersidan av resten av kakorna till dubbla kakor.
  13. Kakorna är klara att servera. De är godast nygjorda. De kan även förvaras i kylen eller frysas in till senare.
Till kokoskakorna behöver du smör, kokosflingor, ljust muscovadosocker, ägg, bakpulver, majsstärkelse samt bakpulver.
Till kokoskakorna behöver du smör, kokosflingor, ljust muscovadosocker, ägg, bakpulver, majsstärkelse samt bakpulver.
Smält smör med socker samt rör tills sockret löst sig
Smält smör med socker samt rör tills sockret löst sig
Tillsätt kokosflingor, majsstärkelse, bakpulver samt ägget och rör ihop till en smet.
Tillsätt kokosflingor, majsstärkelse, bakpulver samt ägget och rör ihop till en smet.
Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper och tryck ut något.
Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper och tryck ut något.
Grädda i 8-10 minuter på 175 grader vanlig ugn tills de flutit ut och fått färg i kanterna.
Grädda i 8-10 minuter på 175 grader vanlig ugn tills de flutit ut och fått färg i kanterna.
Låt kakorna svalna helt.
Låt kakorna svalna helt.
Gör chokladkrämen och bred på hälften av kakornas undersida samt lägg ihop med undersidan av resten av kakorna.
Gör chokladkrämen och bred på hälften av kakornas undersida samt lägg ihop med undersidan av resten av kakorna.
Kokoskakorna är klara att serveras. De kan även förvaras i kylen eller frysas in.
Kokoskakorna är klara att serveras. De kan även förvaras i kylen eller frysas in.

Serveringsförslag

Goda till fika, kakfat och att ha med på utflykten. 

Förberedelse

Du behöver förbereda en sats chokladkräm innan. 

Varianter

 
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 254 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2025-01-17

Tillbehör och liknande: