Kokoskakor med chokladfyllning
Introduktion och förberedelse
Dubbla knapriga kokoskakor fyllda med smörig chokladkräm.
Serveringsförslag
Goda till fika, kakfat och att ha med på utflykten.
Förberedelse
Du behöver förbereda en sats chokladkräm innan.
Varianter
- Muscovadosocker kan bytas mot vanligt socker.
- Kakorna är även goda som de är utan fyllning.
- Istället för chokladkräm kan du fylla med nutella, marschmallow fluff, enkel smörkräm, fransk smörkräm eller chokladkräm med mascarpone.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
- Mät upp smör och socker i en kastrull.
- Smält smöret och rör ut sockret. Ta av från värmen.
- Tillsätt kokosflingor och rör ut dem.
- Tillsätt majsstärkelse, vetemjöl samt bakpulver och rör ut väl.
- Tillsätt ägget och rör ut det.
- Klicka ut 20 små klickar på ett bakplåtspapper på en plåt. Förslagsvis 5 stycken på fyra rader.
- Platta ut klickarna något med en gaffel.
- Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter tills de flutit och fått färg i kanterna.
- Ta ut och låt kakorna svalna helt.
- Gör chokladkrämen enligt länk ovan.
- Bred chokladkrämen på hälften av kakornas undersida samt lägg ihop med undersidan av resten av kakorna till dubbla kakor.
- Kakorna är klara att servera. De är godast nygjorda. De kan även förvaras i kylen eller frysas in till senare.
Uppskattat näringsvärde per portion: 254 kcal