Kokoskakor med chokladfyllning
Dubbla knapriga kokoskakor fyllda med smörig chokladkräm.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
- Mät upp smör och socker i en kastrull.
- Smält smöret och rör ut sockret. Ta av från värmen.
- Tillsätt kokosflingor och rör ut dem.
- Tillsätt majsstärkelse, vetemjöl samt bakpulver och rör ut väl.
- Tillsätt ägget och rör ut det.
- Klicka ut 20 små klickar på ett bakplåtspapper på en plåt. Förslagsvis 5 stycken på fyra rader.
- Platta ut klickarna något med en gaffel.
- Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter tills de flutit och fått färg i kanterna.
- Ta ut och låt kakorna svalna helt.
- Gör chokladkrämen enligt länk ovan.
- Bred chokladkrämen på hälften av kakornas undersida samt lägg ihop med undersidan av resten av kakorna till dubbla kakor.
- Kakorna är klara att servera. De är godast nygjorda. De kan även förvaras i kylen eller frysas in till senare.
Serveringsförslag
Goda till fika, kakfat och att ha med på utflykten.
Förberedelse
Du behöver förbereda en sats chokladkräm innan.
Varianter
- Muscovadosocker kan bytas mot vanligt socker.
- Kakorna är även goda som de är utan fyllning.
- Istället för chokladkräm kan du fylla med nutella, marschmallow fluff, enkel smörkräm, fransk smörkräm eller chokladkräm med mascarpone.
Uppskattat näringsvärde per portion: 254 kcal