Enkel smörkräm

Introduktion och förberedelse

En lättlagad smörkräm du helt enkelt rör ihop av mjukt smör, socker, vaniljsocker och en äggula.

Serveringsförslag

Passar som fyllning till bakverk. Receptet räcker till fyllning av 1-2 lager fyllning till en tårta. Du kan dubbla det om du vill ha mycket smörkräm till fyllning.

Varianter

  • Tillsätt 3 msk färdigt kaffe från snabbkaffe, vanligt kaffe eller espresso för mockasmörkräm.
  • Eller 2 msk kakao för en chokladsmörkräm.
  • Vill du ha en krämigare smörkräm så rör du i två äggulor till 100 gram smör.
  • Eller gör en finare smörkräm med äkta vanilj - Fransk smörkräm
  • Eller prova en variant på smörkräm med kola och riktig choklad

1 sats smörkräm

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 100 gram smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula

Tillagning

  1. Låt smör vara framme tills det är mjukt.
  2. Lägg smöret i en bunke. Tillsätt socker, vaniljsocker och äggula.
  3. Rör eller vispa ihop till en jämn kräm.
  4. Smörkrämen är klar att användas. Förvaras i kylen.
  5. Tillsätt ev. smaksättning som kaffe för mockasmörkräm eller kakao för chokladsmörkräm.
E-mail
Medel: 3.8 (149 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 109 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-06-23