Chokladkräm

Introduktion och förberedelse

Recept på god chokladkräm till fyllning av tårta och bakverk. Lagas med äggulor, socker, smör, fin choklad och lite grädde.

Krämen stelnar när den svalnat och kallnar.

1 sats chokladkräm till fyllning av en tårta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 100 gram mörk choklad, 60-70% kakaohalt
  • 150 gram smör

Tillagning

  1. Gör chokladkrämen genom att vispa äggulor, grädde och socker pösigt.
  2. Bryt chokladen i bitar. Skär smöret i mindre kuber.
  3. Sjud äggblandningen i en tjockbottnad kastrull under omrörning tills den tjocknar och blir krämig. OBS den får ej koka upp då blir det äggröra. Ett tips är att ha lite kallt vatten i vasken att kyla äggblandningen med om den blir för varm.
  4. Ta av från värmen och blanda i samt smält choklad och smör i krämen.
  5. Låt chokladkrämen svalna och kallna då stelnar den.
  6. Fördela och bred ut chokladkrämen på tårtbottnar eller använd i bakverk mm.
E-mail
Medel: 3.9 (34 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-17

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.