Chokladkräm
Recept på god chokladkräm till fyllning av tårta och bakverk.
Lagas med äggulor, socker, smör, fin choklad och lite grädde.
Tillagning
- Gör chokladkrämen genom att vispa äggulor, grädde och socker pösigt.
- Bryt chokladen i bitar. Skär smöret i mindre kuber.
- Sjud äggblandningen i en tjockbottnad kastrull under omrörning tills den tjocknar och blir krämig. OBS den får ej koka upp då blir det äggröra. Ett tips är att ha lite kallt vatten i vasken att kyla äggblandningen med om den blir för varm.
- Ta av från värmen och blanda i samt smält choklad och smör i krämen.
- Låt chokladkrämen svalna och kallna då stelnar den.
- Fördela och bred ut chokladkrämen på tårtbottnar eller använd i bakverk mm.
Tips
- Krämen stelnar när den svalnat och kallnar.
- Kan användas som fyllning eller topping på tårtor. Jag hade den till en mandeltårta med choklad.
Uppskattat näringsvärde per portion: 237 kcal