Chokladkräm

Introduktion och förberedelse

Recept på god chokladkräm till fyllning av tårta och bakverk.

Lagas med äggulor, socker, smör, fin choklad och lite grädde.

Krämen stelnar när den svalnat och kallnar.

Kan användas som fyllning eller topping på tårtor. Jag hade den till en mandeltårta med choklad.

1 sats chokladkräm till fyllning av en tårta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 100 gram mörk choklad, 60-70% kakaohalt
  • 150 gram smör

Tillagning

  1. Gör chokladkrämen genom att vispa äggulor, grädde och socker pösigt.
  2. Bryt chokladen i bitar. Skär smöret i mindre kuber.
  3. Sjud äggblandningen i en tjockbottnad kastrull under omrörning tills den tjocknar och blir krämig. OBS den får ej koka upp då blir det äggröra. Ett tips är att ha lite kallt vatten i vasken att kyla äggblandningen med om den blir för varm.
  4. Ta av från värmen och blanda i samt smält choklad och smör i krämen.
  5. Låt chokladkrämen svalna och kallna då stelnar den.
  6. Fördela och bred ut chokladkrämen på tårtbottnar eller använd i bakverk mm.
E-mail
Medel: 3.8 (49 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 237 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-03