Chokladkräm
Recept på god chokladkräm till fyllning av tårta och bakverk.
Lagas med äggulor, socker, smör, fin choklad och lite grädde.
Tillagning
- Mät upp äggulor, grädde och socker i en bunke. Vispa pösigt några minuter.
- Bryt chokladen i bitar. Skär smöret i mindre kuber.
- Sjud äggblandningen i en tjockbottnad kastrull under omrörning tills den tjocknar och blir krämig. OBS den får ej koka upp då blir det äggröra. Ett tips är att ha lite kallt vatten i vasken att kyla äggblandningen med om den blir för varm.
- Ta av från värmen och blanda först i choklad samt rör så det smälter ihop.
- Tillsätt sedan smör och rör tills det smält ihop.
- Låt chokladkrämen svalna helt till rumsvärme. Nu kan krämen användas och bres på det du önskar.
- Du kan förbereda krämen och ha i kylen. Ta fram och låt få rumstemperatur och bred sedan på det du önskar.
Tips
- Krämen stelnar när den svalnat och kallnar.
- Kan användas som fyllning eller topping på tårtor.
- Jag hade den till kokoskakor med chokladfyllning samt gjorde en dubbel sats till denna mandeltårta med choklad.
Uppskattat näringsvärde per portion: 237 kcal