Dumleflarn

Dumleflarn är en slags knapriga och goda kolaflarn som är lätta att laga av Dumlekolor i ugnen. 

12 Dumleflarn

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 7 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 12 Dumlekolor

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
  2. Fördela Dumlekolorna med några cm mellanrum på ett slätt bakplåtspapper på en plåt.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter.
  4. Ta ut och låt svalna samt kallna helt.
  5. Skär försiktigt isär flarn som flutit ihop.
  6. Flarnen är knaprigast nygjorda och samma dag.
  7. De kan även serveras några dagar senare men är då lite segare. Förvara i lufttät burk med bakplåtspapper mellan.
Det ända du behöver är Dumlekolor och bakplåtspapper.
Det ända du behöver är Dumlekolor och bakplåtspapper.
Fördela Dumlekolorna med några cm mellanrum på ett slätt bakplåtspapper.
Fördela Dumlekolorna med några cm mellanrum på ett slätt bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader vanlig ugn i 7 minuter.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader vanlig ugn i 7 minuter.
Låt svalna helt och skär sedan försiktigt isär flarn som flutit samman.
Låt svalna helt och skär sedan försiktigt isär flarn som flutit samman.
Servera helst flarnen nygjorda eller samma dag då de är som knaprigast.
Servera helst flarnen nygjorda eller samma dag då de är som knaprigast.
Flarnen är goda som de är eller som flarn i glass, på tårtor och efterrätter.
Flarnen är goda som de är eller som flarn i glass, på tårtor och efterrätter.

Serveringsförslag

  • Passar som kakor till fikat och kakbuffé. 
  • Goda som garnering till glass, på tårtor eller efterrätter. 
  • Kan även krossas och användas som strössel - kolakross - en slags Dumlekross. 

Tips

Flarnen är knaprigast nybakade så servera helst samma dag. Kan förvarvaras någon dag i burk med lock mellan bakplåtspapper. Efter någon dag blir de segare men goda. 

Varianter

Byt Dumle original mot annan smaksatt Dumle som lakritsdumle eller liknande. 

E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 36 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-10-29