Dumleflarn
Dumleflarn är en slags knapriga och goda kolaflarn som är lätta att laga av Dumlekolor i ugnen.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
- Fördela Dumlekolorna med några cm mellanrum på ett slätt bakplåtspapper på en plåt.
- Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter.
- Ta ut och låt svalna samt kallna helt.
- Skär försiktigt isär flarn som flutit ihop.
- Flarnen är knaprigast nygjorda och samma dag.
- De kan även serveras några dagar senare men är då lite segare. Förvara i lufttät burk med bakplåtspapper mellan.
Serveringsförslag
- Passar som kakor till fikat och kakbuffé.
- Goda som garnering till glass, på tårtor eller efterrätter.
- Kan även krossas och användas som strössel - kolakross - en slags Dumlekross.
Tips
Flarnen är knaprigast nybakade så servera helst samma dag. Kan förvarvaras någon dag i burk med lock mellan bakplåtspapper. Efter någon dag blir de segare men goda.
Varianter
Byt Dumle original mot annan smaksatt Dumle som lakritsdumle eller liknande.
Uppskattat näringsvärde per portion: 36 kcal