Köttfärsbiffar med vitlök, fetaost och oregano
Stekta köttfärsbiffar med vitlök, fetaost och oregano. Lite grekisk touch på dessa goda köttfärsbiffar.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader. Om du vill ha rostade grönsaker och potatis till så sätter du in dem 40 minuter innan biffarna.
- Blanda mjölk och ströbröd, hacka sedan lök och blanda med socker, ägg, salt och vitpeppar i en skål.
- Skala och pressa i vitlöken. Smula fetaosten så smått du kan och tillsätt den. Tillsätt oreganon. Blanda ihop färsen men blanda inte för mycket då blir färsen trådig.
- Värm en stekpanna med lite olivolja. Stek ett litet smakprov. Salta och peppra om det behövs.
- Forma biffarna i storlek som ishockeypuckar.
- Bryn några i taget i en stekpanna i olivolja.
- Lägg över efterhand i en ugnsform. När du brynt alla köttfärsbiffar låter du dem gå klart i ugnen i ca 10-15 minuter.
- Ta ut och servera köttfärsbiffarna med ex. rostad klyftpotatis, tomatsallad och tzatziki. Strö gärna lite smulad fetaost över också.
Serveringsförslag
- Ett förslag är att passa på att laga tillbehör som rosta potatis, rotfrukter och grönsaker i ugnen när den ändå är varm.
- Servera gärna en tomatsallad och tzatziki till dessa grekiska köttfärsbiffar. Strö gärna över lite smulad fetaost också.
Varianter
- Till köttfärsbiffarna kan du använda blandfärs, oxfärs, lammfärs, älgfärs, viltfärs, fläskfärs eller tom kycklingfärs.
- Istället för ströbröd kan du ta två mosade kokta kalla potatisar eller en dl havregryn.
- Om färsen till biffarna är för lös kan du tillsätta mer ströbröd eller lite potatismjöl för att binda ihop biffarna.
- Denna färs blir också goda som en variant på grekiska köttbullar eller köttfärslimpa.
Uppskattat näringsvärde per portion: 271 kcal