Kladdkaka med Polly
En kladdkaka toppat med Polly godis som passar den riktigt sötsugne. En riktig godiskladdkaka.
Polly är sega skumtoppar med choklad och smak av smörkola, vanilj och arrak som passar bra ihop med chokladen i kladdkakan. De blir även lite knapriga på toppen när de gräddas i ugnen.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
- Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen.
- Tillsätt socker, kakao, vaniljsocker och salt. Låt svalna något.
- Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
- Smörj en rund springform på ca 24 diameter med lite smör och ströbröd. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten på formen och klipp av det som sticker ut.
- Häll smeten i formen. Strö över Polly i ett jämnt lager.
- Grädda kladdkakan i 18-20 minuter i nedre delen av ugnen.
- Ta ut och låt svalna minst 20 minuter eller några timmar innan servering.
- Skär upp och servera kladdkakan som den är eller med tillbehör som vaniljglass eller vispad grädde. Garnera gärna genom att pudra över florsocker precis innan servering. Färska bär som hallon eller jordgubbar passar också till.
- Kladdkakan stelnar till mer när den får kallna i kylen några timmar eller över natten. Då blir den lättare att skära upp. Håller någon vecka i kylen. Kan även frysas in.
Serveringsförslag
Servera som den är eller med en vaniljglass eller lättvispad grädde. Kan även garneras med färska bär, florsocker och citronmeliss.
Varianter
Istället för Polly original kan du ta annan Polly som Milkchoko, Super crunchy, Licorice, Ice cream, Bilar, Juleskum eller Påsk.
Uppskattat näringsvärde per portion: 443 kcal