Kex med frön

Kex eller knäckebröd med frön. Jättegoda som ostkex, knäcke, snacks eller tilltugg. Hembakt knäcke fulla med nyttiga frön och bakta med majsmjöl (ej maizena). Saltå kvarn har majsmjöl och frön som passar. Glutenfria.
Här med pumpafrön, solrosfrön och sesamfrön samt olivolja.

2 plåtar kex

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 15 min

Ingredienser

  • 2 dl majsmjöl
  • 1,5 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl olivolja
  • 2,5 dl kokande vatten
  • 0,5 tsk flingsalt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda majsmjöl med fröna.
  3. Häll i olivoljan och det kokande vattnet samt blanda till en deg.
  4. Fördela på två plåtar med bakplåtspapper. Bred ut så tunt du kan.
  5. Lägg över ett bakplåtspapper på varje lager deg och kavla ut så det blir ett tunt lager.
  6. Ta bort övre papperet förstiktigt.
  7. Skär ett rutmönster av ca 3-4 cm rektanglar med en kniv.
  8. Strö över flingsalt.
  9. Grädda i ca en timme.
E-mail
Inga röster än

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer