Jeyuk Bokkeum fläsk med Gochujan röd chilipasta

Koreansk Jeyuk Bokkeum stekt eller wokat fläsk och grönsaker smaksatt med Gochujan röd chilipasta, chilipulver, sesamolja, vitlök med mera.

Fläsket lagade jag på en kurs hos Meyers madhus i Köpenhamn med temat koreansk mat med Kala Sung.

4 portioner fläsk med gochujang

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 600 gram sidfläsk, EJ rimmat
  • 1 rödlök
  • 2 salladslökar
  • 200 gram morot
  • MARINAD: 2,5 msk röd chilipasta gochujang
  • 1,5 msk rött chilipulver gochugaru
  • 1 msk koreansk soja ganjang
  • 1,5 msk socker
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 2,5 msk risvin mirin
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 salladslökar
  • 1 msk matolja att woka eller steka i

Tillagning

  1. Skär fläsket i bitar och tunna strimlor.
  2. Skala och finhacka vitlök. Skölj och strimla två salladslökar fint och de andra två i grova bitar.
  3. Tillsätt röd chilipasta gochujang, chilipulver, sojasås, socker, svartpeppar, vitlök, finstrimlad salladslök, sesamolja och risvin till fläskköttet i skålen.
  4. Skala och strimla rödlök.
  5. Skala och skär morot i julienne - fina stavar.
  6. Tillsätt grönsakerna till fläsket och vänd runt. Låt marinera i ca 15 minuter.
  7. Woka eller stek fläsket på hög värme några minuter i olja så att det får lite färg och blir genomstekt.
  8. Kan garneras med gräslök, salladslök och sesamfrön.
  9. Gott att servera med samjang som är en kryddig koreansk dippsås eller röra som passar att slå in fläskköttet i tillsammans med ris i salladsblad. Och/eller servera och duka upp fler rätter tillsammans med fläskköttet - se tips ovan.
Gochujang chilipasta och andra koreanska ingredienser hittar du i en välsorterad asiatisk butik.
Gochujang chilipasta och andra koreanska ingredienser hittar du i en välsorterad asiatisk butik.
Sidfläsket skärs i bitar. Det ska inte vara rimmat fläsk utan vanligt utan salt.
Sidfläsket skärs i bitar. Det ska inte vara rimmat fläsk utan vanligt utan salt.
Sidfläsket skärs i bitar och marineras med röd chilipasta, chilipulver, vitlök med mera.
Sidfläsket skärs i bitar och marineras med röd chilipasta, chilipulver, vitlök med mera.
Innan tillagning blandar man i grönsaker efter tycke.
Innan tillagning blandar man i grönsaker efter tycke.
Woka eller stek fläsket på hög värme och rör då och då.
Woka eller stek fläsket på hög värme och rör då och då.
Samjang är en kryddig koreansk dippsås eller röra som passar att slå in fläskköttet tillsammans med ris i salladsblad.
Samjang är en kryddig koreansk dippsås eller röra som passar att slå in fläskköttet tillsammans med ris i salladsblad.
Fläskköttet serverad till koreansk buffé banchan med smårätter.
Fläskköttet serverad till koreansk buffé banchan med smårätter.
Duka upp ett bord med koreansk mat och njut.
Duka upp ett bord med koreansk mat och njut.

Serveringsförslag

Tips

Ingredienser som koreansk chilipasta gochujan, dippsås samjang, sojasås ganjang och chilipulver Gochugaru kan du köpa i välsorterade asiatiska butiker.

Fläsket passar att slå in i salladsblad med ris och samjang koreansk röra till små mumsbitar.
Fläsket passar att slå in i salladsblad med ris och samjang koreansk röra till små mumsbitar.

E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 342 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-12-10

Tillbehör och liknande: