Bok choy namul

Introduktion och förberedelse

Bok choy namul är en koreansk grönsaksrätt med blancherad bok choy som vänds i en marinad av ljus koreansk soja, salladslök, vitlök, sesamfrön och sesamolja.

Rätten lagade jag på en kurs hos Meyers madhus i Köpenhamn med temat koreansk mat med Kala Sung.

Serveringsförslag

Tips

Koreansk sojasås ganjang kan du köpa i välsorterade asiatiska butiker.

Bok choy serverad som namul - en grönsaksrätt - tillsammans med frästa grönsaker, fläsk i gochujang och bulgogi biff.
vBok choy serverad som namul - en grönsaksrätt - tillsammans med frästa grönsaker, fläsk i gochujang och bulgogi biff.

4 portioner bok choy namul

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram bok choy
  • 1,5 msk ljus koreansk sojasås
  • 1 salladslök
  • 1/2 klyfta vitlök
  • 1 msk sesamfrön
  • 3 tsk sesamolja
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Koka upp 2 liter vatten med 1 tsk salt.
  2. Skala och finhacka vitlök. Skölj och strimla salladslök.
  3. Skölj och skär bort 1/2 cm på nederdelen av bok choyn.
  4. Dela nederdelen i fyra klyftor och dra isär bladen.
  5. Lägg i bok choy i kokande vatten och koka upp. Koka hastigt i ca 1 minut.
  6. Kyl av snabbt. Häll av och lägg i en skål med kallt vatten och spola kallt. Eller lägg i vatten med isbitar - isvatten.
  7. Blanda marinaden av soja, salladslök, sesamfrön, sesamolja och vitlök i en stor skål.
  8. Blanda bok choy med marinaden. Smaka av med salt.
  9. Lägg upp i skål, på fat eller portionsskålar och servera.
  10. Hit kan du förbereda och ha i kylen fram till servering.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 45 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-12-10