Bap koreanskt ris
Tillagning
- Skölj riset genom att fylla på kallt vatten och röra försiktigt tills vattnet inte längre färgas vitt.
- Fyll sedan på vatten så det täcker riset och låt stå i 30 minuter.
- Häll av riset i durkslag och låt rinna av.
- I KASTRULL: Mät upp vatten och ris. Koka upp under lock och sänk sedan värmen och låt koka på lägsta värme i 15 minuter under lock.
- Stäng av värmen och låt stå i 10 minuter under lock.
- I RISKOKARE: Mät upp med vatten och ris i en riskokare. Räkna då 4 dl vatten - samma mängd som ris. Sätt på riskokaren och låt den sköta jobbet.
Serveringsförslag
- Riset passar som tillbehör till all koreansk mat som namchan, bulgogi och stekt fläsk med gochujang.
- Passar även till koreansk rispytt Bibimbap.
Val av ris
Koreanskt rundkornigt ris kan du hitta i välsorterade asiatiska butiker annars så kan du ta sushiris - det är dock lite dyrare.
Tips
Jag kan verkligen rekommendera en riskokare om du kokar ris ofta och till flera. Det blir perfekt resultat varje gång.
Uppskattat näringsvärde per portion: 204 kcal