Jägertee

Introduktion och förberedelse

Jägertee är en värmande och stark drink med te, rött vin, Stroh rom, brännvin eller Obstler, apelsinjuice som kryddas med kryddnejlika, citron, kanel och socker.

  • Jägertee kommer från Österrike och görs vanligtvis med Österrikiska romen Stroh rom och ibland fruktbrännvin Obstler.
  • Stroh rom finns i olika alkoholhalt - 40, 54, 60 och 80%. Tar du starkare rom tycker jag att man tar lite mindre rom för annars blir Jägerteet mycket starkt - men det är såklart valfritt.
  • Hittar du inte Stroh rom så går det bra med en annan lagrad rom. Istället för Obstler tog jag Brännvin special.

Serveringsförslag

Passar som glögg eller varmt vin efter eller under en dag i backen eller annan vintersport; vid brasan, innan maten, after-ski eller ta med i en termos på utflykt.

6,25 dl ca 3 glas, muggar eller glaskoppar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1,25 dl bryggt svart te
  • 1,25 dl apelsinjuice
  • 1,25 dl rött vin
  • 1,25 dl mörk rom eller 0,75 dl Strohrom Stroh 80
  • 1,25 dl Brännvin Special, Obstler eller vodka
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 kanelstång
  • 3 tsk strösocker eller råsocker
  • 1,5 skiva citron
  • 3 halva skivor citron till garnering

Tillagning

  1. Brygg svart te.
  2. Mät upp svart te, apelsinjuice, rött vin, Stroh rom, brännvin eller Obstler, kryddnejlikor, kanel och citronskivor i en kastrull.
  3. Värm och låt sjuda i 5 minuter.
  4. Servera i glasmuggar, koppar eller liknande.
  5. Garnera med en halv skiva citron.
E-mail
Medel: 3.1 (14 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 164 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-12-23

Tillbehör och liknande recept: