Jägertee

Jägertee är en värmande och stark drink med te, rött vin, Stroh rom, brännvin eller Obstler, apelsinjuice som kryddas med kryddnejlika, citron, kanel och socker.

  • Jägertee kommer från Österrike och görs vanligtvis med Österrikiska romen Stroh rom och ibland fruktbrännvin Obstler.
  • Stroh rom finns i olika alkoholhalt - 40, 54, 60 och 80%. Tar du starkare rom tycker jag att man tar lite mindre rom för annars blir Jägerteet mycket starkt - men det är såklart valfritt.
  • Hittar du inte Stroh rom så går det bra med en annan lagrad rom. Istället för Obstler tog jag Brännvin special.

6,25 dl ca 3 glas, muggar eller glaskoppar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1,25 dl bryggt svart te
  • 1,25 dl apelsinjuice
  • 1,25 dl rött vin
  • 1,25 dl mörk rom eller 0,75 dl Strohrom Stroh 80
  • 1,25 dl Brännvin Special, Obstler eller vodka
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 kanelstång
  • 3 tsk strösocker eller råsocker
  • 1,5 skiva citron
  • 3 halva skivor citron till garnering

Tillagning

  1. Brygg svart te.
  2. Mät upp svart te, apelsinjuice, rött vin, Stroh rom, brännvin eller Obstler, kryddnejlikor, kanel och citronskivor i en kastrull.
  3. Värm och låt sjuda i 5 minuter.
  4. Servera i glasmuggar, koppar eller liknande.
  5. Garnera med en halv skiva citron.

Serveringsförslag

Passar som glögg eller varmt vin efter eller under en dag i backen eller annan vintersport; vid brasan, innan maten, after-ski eller ta med i en termos på utflykt.

E-mail
Medel: 3.1 (14 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 164 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-12-23

Tillbehör och liknande: