Russian Coffee

Introduktion och förberedelse

Russian Coffee är värmande kaffedrink med vodka, Kahlua kaffelikör och mandel-likör Amaretto, rörsocker eller farinsocker som toppas med lättvispad grädde.

En variant på Irish Coffee med vodka istället för whisky.

Serveringsförslag

  • Russian kaffe kan du servera som vanlig Irish Coffee efter maten - afterdinner-drink - after ski, framför brasan eller när du känner för en spetsad uppiggande kaffe.
  • Gott med bitar av mörk fin 70% choklad till som Valrhona, Lindt eller Michel Cluizel.
  • Eller köp eller gör egna chokladtryfflar.
  • Kan garneras med ett halvt krm kaffepulver, 1 tsk riven mörk choklad eller en kaffeböna.

Val av vodka

Du kan ta valfri vodka från Ryssland som Stolichnaya, Smirnoff eller Beluga. Svensk vodka som Absolut, Purity eller Spirit of Hven blir också gott. Även Brännvin Special funkar.

Russian coffee - ryskt kaffe - i glas med vispad grädde serverad med choklad.
Russian coffee - ryskt kaffe - i glas med vispad grädde serverad med choklad.

1 glas Russian Coffee

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 2 tsk farinsocker, muscovado eller rörsocker
  • 2 cl vodka, rysk Stolichnaya, Smirnoff eller Beluga eller svensk vodka som Absolut, Purity eller Spirit of Hven
  • 2 cl Kahlua kaffelikör
  • 1 cl Amaretto mandel-likör
  • 1,5 dl starkt bryggkaffe
  • 3 msk lättvispad grädde

Tillagning

  1. Brygg kaffe.
  2. Vispa grädden löst.
  3. Blanda farinsocker och vodka, Kahlua och Amaretto i ett glas som tål värme.
  4. Fyll på med varmt kaffe.
  5. Skeda eller häll försiktigt över grädden.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 156 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-02-18

Liknande recept:

Lyckas med Irish coffee och andra goda kaffedrinkar

Svala kvällar, mys i soffan, middag med vänner eller en uppiggande drink före utgång. Stunder efter...