Varm choklad med punsch

Introduktion och förberedelse för tillagning

Mys till med en varm choklad smaksatt med punsch. Passar till advent, afterski, kalla dagar, mysiga kvällar, lucia och sportlov - ta med chokladen i termos. Då kan du också ha punschen bredvid om du vill ha varm choklad utan punsch (och alkohol) till ex. barn eller bilförare.

Du kan ta punsch-essens för en alkoholfri variant. Vidare kan man utesluta punschen helt om man vill eller ta något annat som kaffelikör, kokoslikör, lagrad rom, konjak eller calvados.

2 glas varm choklad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 2 msk socker
  • 3 msk kakao
  • 1 dl grädde
  • 6 cl punsch
  • 5 dl mjölk

Tillagning

  1. Vispa ihop socker, kakao och hälften av grädden i en kastrull.
  2. Vispa resten av grädden i en skål tills den är löst vispad eller som du vill ha den på chokladen sedan.
  3. Värm socker, kakao, grädde samt vispa i mjölken i kastrullen. Värm under omrörning. Tillsätt punsch.
  4. Häll upp den varma chokladen i glas och toppa med grädden. Garnera ev. med lite pudrad kakao eller annat gott.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.