Varm choklad med punsch

Mys till med en varm choklad smaksatt med punsch. Passar till advent, afterski, kalla dagar, mysiga kvällar, lucia och sportlov - ta med chokladen i termos. Då kan du också ha punschen bredvid om du vill ha varm choklad utan punsch (och alkohol) till ex. barn eller bilförare. 

Du kan ta punsch-essens för en alkoholfri variant. Vidare kan man utesluta punschen helt om man vill eller ta något annat som kaffelikör, kokoslikör, lagrad rom, konjak eller calvados. 

2 glas varm choklad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 2 msk socker
  • 3 msk kakao
  • 1 dl grädde
  • 6 cl punsch
  • 5 dl mjölk

Tillagning

  1. Vispa ihop socker, kakao och hälften av grädden i en kastrull.
  2. Vispa resten av grädden i en skål tills den är löst vispad eller som du vill ha den på chokladen sedan.
  3. Värm socker, kakao, grädde samt vispa i mjölken i kastrullen. Värm under omrörning. Tillsätt punsch.
  4. Häll upp den varma chokladen i glas och toppa med grädden. Garnera ev. med lite pudrad kakao eller annat gott.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer