Varm choklad med punsch

Mys till med en varm choklad smaksatt med punsch. Passar till advent, afterski, kalla dagar, mysiga kvällar, lucia och sportlov - ta med chokladen i termos. Då kan du också ha punschen bredvid om du vill ha varm choklad utan punsch (och alkohol) till ex. barn eller bilförare. 

Du kan ta punsch-essens för en alkoholfri variant. Vidare kan man utesluta punschen helt om man vill eller ta något annat som kaffelikör, kokoslikör, lagrad rom, konjak eller calvados. 

2 glas varm choklad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 2 msk socker
  • 3 msk kakao
  • 1 dl grädde
  • 6 cl punsch
  • 5 dl mjölk

Tillagning

  1. Vispa ihop socker, kakao och hälften av grädden i en kastrull.
  2. Vispa resten av grädden i en skål tills den är löst vispad eller som du vill ha den på chokladen sedan.
  3. Värm socker, kakao, grädde samt vispa i mjölken i kastrullen. Värm under omrörning. Tillsätt punsch.
  4. Häll upp den varma chokladen i glas och toppa med grädden. Garnera ev. med lite pudrad kakao eller annat gott.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer