Varm choklad med punsch

Introduktion och förberedelse

Mys till med en varm choklad smaksatt med punsch.

Serveringsförslag

Passar till advent, afterski, kalla dagar, mysiga kvällar, lucia och sportlov - ta med chokladen i termos.

Varianter

  • Du kan utesluta punsch eller ta några droppar punsch-essens för en alkoholfri variant.
  • Punsch kan även bytas mot kaffelikör, kokoslikör, lagrad rom, konjak eller calvados.

2 glas varm choklad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 2 msk socker
  • 3 msk kakao
  • 1 dl grädde
  • 6 cl punsch
  • 5 dl mjölk 3%

Tillagning

  1. Vispa ihop socker, kakao och hälften av grädden i en kastrull.
  2. Vispa resten av grädden i en skål tills den är löst vispad eller som du vill ha den på chokladen sedan.
  3. Värm socker, kakao, grädde samt vispa i mjölken i kastrullen. Värm under omrörning. Tillsätt punsch.
  4. Häll upp den varma chokladen i glas och toppa med grädden. Garnera ev. med lite pudrad kakao eller annat gott.
E-mail
Medel: 4.5 (14 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 190 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-12-09