Varm choklad med punsch

Introduktion och förberedelse

Mys till med en varm choklad smaksatt med punsch. Passar till advent, afterski, kalla dagar, mysiga kvällar, lucia och sportlov - ta med chokladen i termos. Då kan du också ha punschen bredvid om du vill ha varm choklad utan punsch (och alkohol) till ex. barn eller bilförare.

Du kan ta punsch-essens för en alkoholfri variant. Vidare kan man utesluta punschen helt om man vill eller ta något annat som kaffelikör, kokoslikör, lagrad rom, konjak eller calvados.

2 glas varm choklad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 2 msk socker
  • 3 msk kakao
  • 1 dl grädde
  • 6 cl punsch
  • 5 dl mjölk

Tillagning

  1. Vispa ihop socker, kakao och hälften av grädden i en kastrull.
  2. Vispa resten av grädden i en skål tills den är löst vispad eller som du vill ha den på chokladen sedan.
  3. Värm socker, kakao, grädde samt vispa i mjölken i kastrullen. Värm under omrörning. Tillsätt punsch.
  4. Häll upp den varma chokladen i glas och toppa med grädden. Garnera ev. med lite pudrad kakao eller annat gott.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer