Varm choklad med punsch
Introduktion och förberedelse
Mys till med en varm choklad smaksatt med punsch.
Serveringsförslag
Passar till advent, afterski, kalla dagar, mysiga kvällar, lucia och sportlov - ta med chokladen i termos.
Då kan du också ha punschen bredvid om du vill ha varm choklad utan punsch (och alkohol) till ex. barn eller bilförare.
Varianter
Du kan ta punsch-essens för en alkoholfri variant.
Vidare kan man utesluta punschen helt om man vill eller ta något annat som kaffelikör, kokoslikör, lagrad rom, konjak eller calvados.
Tillagning
- Vispa ihop socker, kakao och hälften av grädden i en kastrull.
- Vispa resten av grädden i en skål tills den är löst vispad eller som du vill ha den på chokladen sedan.
- Värm socker, kakao, grädde samt vispa i mjölken i kastrullen. Värm under omrörning. Tillsätt punsch.
- Häll upp den varma chokladen i glas och toppa med grädden. Garnera ev. med lite pudrad kakao eller annat gott.
Uppskattat näringsvärde per portion: 190 kcal