Indisk kycklinggryta med curry och grädde

En enkel och god kycklingryta serverad med mango chutney, basmatiris, russin, färsk mango och ananas och cashewnötter eller jordnötter. Så indisk är den väl inte egentligen men god.

Råris eller kokt matvete är också gott till istället för basmatiris. Godast blir grytan med färsk kyckling, helst svensk majskyckling (kyckling uppfödd på majs). Färsk grovhackad koriander är också gott att garnera med.

6 portioner kycklinggryta

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 1 stor majskyckling
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 4 äpplen
  • 1/2 vitlök
  • 3 dl grädde
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk garam marsala
  • 0,5 tsk vanligt currypulver
  • salt och peppar
  • 1 msk mango chutney
  • Tillbehör: kokt basmatiris, mango chutney, russin, nötter som cashewnötter eller jordnötter, 1 skivad banan, 1 färsk mango i tärningar samt 0,5 färsk ananas i tärningar.

Tillagning

  1. Skär alla grönsaker, vitlöken och äpple i tärningsstora bitar.
  2. Stycka upp kycklingen i delar. Förslagsvis brösten i tre delar, dela på låren och skär loss vingarna. Bryn i panna med lite smör. Lägg över i en gryta.
  3. Bryn grönsakerna och tärnat äpple.
  4. Lägg därefter alltsammans i en kastrull och häll över grädden, vatten och garam marsala pulvret och currypulver.
  5. Låt puttra i kastrull med lock i ca 30 minuter.
  6. Koka ris och förbered skålar med skivad banan, russin, nötter och mango samt ananas i kuber under tiden.
  7. Smaka av grytan med salt och peppar samt mango chutney samt mer curry om så önskas.
  8. Garnera med hackad koriander (smaka först om du gillar koriander). Servera med ris, skålarna och mango chutneyn.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer