Mandelbotten med mandelmassa
Baka mandelbottnar med färdig mandelmassa och äggvita. Passar till tårta, bakverk eller bakelser.
Tillagning
- Värm ugnen till 150 grader.
- Riv eller smula sönder mandelmassan så smått du kan. Du kan också skiva den och lägga i en matberedare och blanda med kniven.
- Blanda mandelmassan med äggvitorna eller hela ägg till en jämn smet.
- Markera eller rita 3 rundlar, fyrkanter, hjärtan eller annan form på bakplåtspapper. Förslagsvis 3 rundlar på ca 24 cm i diameter. Pensla ev. bottnarna med smält smör så lossar mandelbottnarna lättare.
- Fördela och bred ut mandelmassesmeten i de tre rundlarna på bakplåtspapprena.
- Grädda mandelbottnarna i 10 minuter eller tills de fått fin färg.
- Ta ut mandelbottnarna, ta försiktigt loss dem från papperet och låt dem svalna på galler.
- Nu kan mandelbottnarna användas och fyllas till tårta, bakelser mm.
Tips
- Blir en god tårtbotten du kan fylla med ex. smörkräm, mockakräm, chokladkräm, chokladmousse, hallonmousse mm.
- Du kan även baka mandelbotten med mandlar genom att själv mala mandlar och socker istället för som här med färdig mandelmassa.
Uppskattat näringsvärde per portion: 143 kcal