Mandelbotten med mandelmassa

Mandelbotten med mandelmassa till tårta, bakverk eller bakelser. En god tårtbotten du kan fylla med ex. smörkräm, mockakräm, chokladkräm, chokladmousse, hallonmousse mm

Mandelbottnar med mandelmassa till en tårta mm

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram mandelmassa
  • 4 äggvitor alt 2 ägg (stora ägg)

Tillagning

  1. Värm ugnen till 150 grader.
  2. Riv eller smula sönder mandelmassan så smått du kan. Du kan också skiva den och lägga i en matberedare och blanda med kniven.
  3. Blanda mandelmassan med äggvitorna eller hela ägg till en jämn smet.
  4. Markera eller rita 3 rundlar, fyrkanter, hjärtan eller annan form på bakplåtspapper. Förslagsvis 3 rundlar på ca 24 cm i diameter. Pensla ev. bottnarna med smält smör så lossar mandelbottnarna lättare.
  5. Fördela och bred ut mandelmassesmeten i de tre rundlarna på bakplåtspapprena.
  6. Grädda mandelbottnarna i 10 minuter eller tills de fått fin färg.
  7. Ta ut mandelbottnarna, ta försiktigt loss dem från papperet och låt dem svalna på galler.
  8. Nu kan mandelbottnarna användas och fyllas till tårta, bakelser mm.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer