Hallonsorbettårta

En tårta med hallonsorbet och mandelmassebotten. Frisk och svalkande med sorbet på hallon. Passar bra en varm sommardag eller vi andra festliga tillfällen.

Du kan garnera hallontårtan med förslagsvis 50 gram riven vit choklad, färska hallon och blad från ringblomma som på bilden.

12 portioner hallonsorbettårta

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 1 tim 30 min
  • Klart på: 2 tim

Ingredienser

  • 400 g mandelmassa
  • 4 ägg
  • 4 msk kakao
  • 1 liter hallonsorbet

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan.
  3. Blanda ägg, kakao och mandelmassa väl.
  4. Ta fram hallonsorbeten så att den mjuknar medan du bakar botten.
  5. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en rund springform med löstagbar kant.
  6. Bred ut mandelmassesmeten i botten och grädda i 20 min mitt i ugnen. Låt sedan svalna.
  7. Bred ut hallonsorbeten ovan på bottnen när den fortfarande är i formen. Ställ in i frysen att stelna minst en timme.
  8. Vid servering: ta ut hallontårtan och låt den tina i minst 30 minuter så att sorbeten mjuknar något. Garnera gärna hallontårtan.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Lyckas med buffe till en mindre fest

Att laga mat till en mindre fest behöver inte vara så svårt. Gör det lätt för dig - här är mina bästa tips på enkla men festliga recept till en mindre bjudning på runt 10-20 personer.

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Tips till stor buffé upp till 50 gäster

Här är mina tips om du vill bjuda på en större buffé - kanske väntar du upp till 50 gäster. Passar till studentfest, konfirmandfest, födelsedagsfest eller annat större kalas.

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer