Hallonsnaps

Introduktion och förberedelse

Gör egen röd och bärig hallonsnaps. Här med färska svenska hallon men du kan ta importerade eller frysta hallon istället för färska.

Jag använde Brännvin special men det går fint med annan naturell vodka eller okryddat brännvin. Även gin funkar.

Serveringsförslag

  • Hallonsnapsen serveras väl kyld som vanlig snaps till kräftskiva, sillbord, smörgåsbord, julbord, påsk och midsommar.

Hållbarhet

Snapsen håller minst något år mörkt och svalt. 

Varianter

  • Du kan blanda hallonen med hälften strimlad rabarber eller blåbär.
  • Lakrits passar också bra med hallon - tillsätt förslagsvis 2 tsk lakritssirap för hallon- och lakritssnaps. 

Hallonsnapsen serverad väl kyld i snapsglas. Hallonsnapsen serverad väl kyld i snapsglas.

50 cl hallonsnaps

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 24 dagar 10 min
  • Klart på: 24 dagar 15 min

Ingredienser

  • 3 dl färska hallon
  • 37 cl Brännvin Special, vodka eller okryddat brännvin

Tillagning

  1. Rensa hallonen. Kolla så de ej har mask.
  2. Lägg hallonen i en bunke, glasburk eller flaska och häll över spriten så det täcker hallonen. Tryck gärna ner hallonen med ett litet lock och en tyngd då de annars tenderar att flyta upp till ytan första dagarna - sedan sjunker de av sig själva. Täck över.
  3. Låt stå övertäckt på ett mörkt ställe i 3 veckor att dra. Rör om förslagsvis tre gånger. Tryck sönder bären första gången du rör om.
  4. Sila av i en silduk, finmaskig sil eller kaffefilter till en bringare.
  5. Häll tillbaka på flaska (använd en tratt) och förslut. Låt stå i 3 dagar till.
  6. Kan gärna lagras några månader men är klar att drickas.
  7. Servera hallonsnapsen väl kyld.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 89 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-09-01

Tillbehör och liknande recept: