Ingefärssnaps

Introduktion och förberedelse för tillagning

Smaksätt din egen snaps med färsk eller torkad ingefära. Gott och enkelt.

Servera ingefärssnapsen väl kyld som vanlig snaps till julbord, sillbord, midsommar, påsk, kräftor med mera eller som en kyld aperitif med massor av krossad is och en klyfta lime.

Här till en flaska 70 cl brännvin special men du kan såklart ta annat okryddat brännvin eller vodka.

70 cl ingefärssnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 4 dagar
  • Klart på: 4 dagar 10 min

Ingredienser

  • 20 g torkad ingefära eller 50 gram färsk ingefära
  • 1 dl Brännvin Special (32 %)
  • 6 dl Brännvin Special att späda med

Tillagning

  1. Dela ingefäran i mindre bitar och lägg i ett glaskärl. Skölj och skala färsk ingefära och skär i bitar.
  2. Lägg i en skål eller burk och häll på ca 1 dl av brännvinet.
  3. Sätt på tättslutande lock och låt ingefäran dra i några dygn, ca 4 räcker.
  4. Filtrera ingefärsessensen och smaksätt resterande brännvin i brännvinsflaskan. Lagra gärna ytterligare några dagar.
  5. Servera hemgjord ingefärssnaps väl kyld.
E-mail
Medel: 4.5 (19 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.