Hallonkaka

En mjuk sockerkaka med färska hallon. Hallonkaka är god till fika eller buffé.
Istället för färska hallon kan du ta frysta hallon eller andra bär eller rabarber. Välj styckfrysta hallon. Ca 20 st hallon.
Det blir en låg och platt kaka men god.

1 hallonkaka, ca 9 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 liter färska eller styckfrysta hallon
  • 0,5 dl hackade nötter ex mandel eller hasselnötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rensa hallonen.
  3. Hacka nötter grovt.
  4. Smörj en stor stekpanna eller rund springform 24 cm diameter eller annan ugnsform.
  5. Smält smör i en kastrull. Sätt åt sidan.
  6. Vispa socker och ägg i en bunke i minst fem minuter med elvisp.
  7. Tillsätt sedan smör, mjöl och havregryn och blanda till en smet.
  8. Häll smeten i formen.
  9. Fördela hallon och tryck ner i smeten.
  10. Strö över socker och hackade nötter.
  11. Grädda hallonkakan i 30-40 minuter.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer