Gräddfilsås med dill
En kall gräddfilsås med dill och citron passar till fisk som panerad torsk, varmrökt lax eller liknande.
Enkel och snabblagad.
Tillagning
- Skölj, plocka och hacka färsk sill fint om du köpt det.
- Blanda gräddfilen i en skål med majonnäs, hackad dill, salt, citronsaft och olivolja. Smaka av med ev. mer salt, citron och lite vitpeppar om du vill.
- Lägg upp i en skål och garnera ev. med mer hackad dill eller gräslök.
Tips
- Servera gärna med några extra klyftor citron till - speciellt om du har citron över om du använt färskpressad citron i såsen.
- Vill du garnera såsen så passar det med färsk hackad dill eller gräslök.
Varianter
- Du kan ta färsk hackad dill eller fryst hackad dill i såsen.
- Vidare kan man ha i hackad gräslök, limesaft eller mer majonnäs för en krämigare sås.
- Man kan blanda gräddfilen med matyoghurt, crème fraiche eller smetana.
- Finhackad rödlök kan man också ha i.
- Med caviar eller rom får du romsås.
- Med löjrom får du en riktigt lyxig sås till fest.
Uppskattat näringsvärde per portion: 147 kcal