Pasta med fläsk, svamp och parmesan

Introduktion och förberedelse

En god och enkel pastarätt med rökt fläsk, olivolja, lök, vitlök, svartpeppar, svamp som champinjoner smaksatt med riven parmesan och en touch timjan.

Istället för rimmat sidfläsk kan du ta tärnad bacon eller pancetta.

Du kan ta valfri pasta - gott är tagliatelle som på bilden men fettuccine, spagetti eller färsk tagliatelle passar också.

Istället för riven parmesan kan du ta Grana padano.

Servera med extra riven parmesan, flingsalt samt en god grönsallad eller tomatsallad till.

4 portioner pasta med fläsk, svamp och parmesan

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 230 gram rimmat skivat sidfläsk
  • 225 gram champinjoner eller annan svamp
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 350 gram tagliatelle, papardelle, eller annan pasta
  • 2 msk färsk timjan eller något krm torkad
  • 0,5 dl riven parmesan

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja till vattnet.
  2. Skär fläskskivorna i 1/2 cm breda strimlor.
  3. Stek dem knapriga på medelvärme i ca 5 minuter. Lägg upp dem på en tallrik vid sidan.
  4. Rensa under tiden svampen och skär den i bitar.
  5. Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
  6. Koka pastan enligt paket.
  7. Stek svamp och lök i olivolja ca 5 minuter. Tillsätt sedan fläsket och håll varmt.
  8. Krydda med peppar och salt samt timjan.
  9. Riv parmesan fint.
  10. Tillsätt någon dl av pastavattnet till fläsk- och svampblandningen.
  11. Häll av pastan och blanda med fläsk- och svampblandningen. Smaka av med salt och peppar.
  12. Servera pastan med riven parmesan.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20