Pasta med fläsk, svamp och parmesan

En god och enkel pastarätt. Istället för rimmat sidfläsk kan du ta tärnad bacon.

4 portioner pasta med fläsk, svamp och parmesan

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 230 gram rimmat skivat sidfläsk
  • 225 gram champinjoner eller annan svamp
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 350 gram tagliatelle, papardelle, eller annan pasta
  • 2 msk färsk timjan eller något krm torkad
  • 0,5 dl riven parmesan

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja till vattnet.
  2. Skär fläskskivorna i 1/2 cm breda strimlor.
  3. Stek dem knapriga på medelvärme i ca 5 minuter. Lägg upp dem på en tallrik vid sidan.
  4. Rensa under tiden svampen och skär den i bitar.
  5. Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
  6. Koka pastan enligt paket.
  7. Stek svamp och lök i olivolja ca 5 minuter. Tillsätt sedan fläsket och håll varmt.
  8. Krydda med peppar och salt samt timjan.
  9. Riv parmesan fint.
  10. Tillsätt någon dl av pastavattnet till fläsk- och svampblandningen.
  11. Häll av pastan och blanda med fläsk- och svampblandningen. Smaka av med salt och peppar.
  12. Servera pastan med riven parmesan.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer