Spagetti eller pasta med fläskfile, svamp och grädde

Introduktion och förberedelse för tillagning

Spagetti, papardelle eller tagliatelle med fläskfile, svamp, soltorkade tomater, grädde, vitlök och lök. Blir god med annan pasta och annan filé också som kycklingfilé, kalvfilé, oxfilé, lammfilé, viltfilé eller strutsfilé. Vill du göra pastan vegetarisk kan du ta quornbitar.

4 portioner spagetti med fläskfile

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 22 min

Ingredienser

  • 400 gram kokt spagetti, tagliatelle, papardelle enl. paket eller annan pasta
  • 500 g filé av fläsk, nöt eller fågel
  • 4 msk olivolja (ta från soltorkade tomater)
  • 10 champinjoner eller valfri svamp
  • 2 knipplökar eller gul lök
  • 2 dl grädde eller kokbar creme fraiche
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 1 dl hackad färsk basilika eller persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 dl mjölk (valfritt)

Tillagning

  1. Börja med att koka pasta. Laga under tiden pastasåsen.
  2. Skär filén i strimlor.
  3. Skiva svamp och hacka lök.
  4. Strimla soltorkade tomater.
  5. Bryn köttet i olivolja i en panna.
  6. Tillsätt champinjoner och lök. Låt fräsa några minuter under omrörning.
  7. Rör ner grädde och tomater i pannan och värm.
  8. Blanda med pasta. Smaksätt med pressad soja, vitlök, salt och peppar. Med några matskedar mjölk eller grädde spär du såsen om pastan är för tjock och klibbig.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.