Spagetti eller pasta med fläskfile, svamp och grädde

Spagetti, papardelle eller tagliatelle med fläskfile, svamp, soltorkade tomater, grädde, vitlök och lök. Blir god med annan pasta och annan filé också som kycklingfilé, kalvfilé, oxfilé, lammfilé, viltfilé eller strutsfilé. Vill du göra pastan vegetarisk kan du ta quornbitar.

4 portioner spagetti med fläskfile

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 22 min

Ingredienser

  • 400 gram kokt spagetti, tagliatelle, papardelle enl. paket eller annan pasta
  • 500 g filé av fläsk, nöt eller fågel
  • 4 msk olivolja (ta från soltorkade tomater)
  • 10 champinjoner eller valfri svamp
  • 2 knipplökar eller gul lök
  • 2 dl grädde eller kokbar creme fraiche
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 1 dl hackad färsk basilika eller persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 dl mjölk (valfritt)

Tillagning

  1. Börja med att koka pasta. Laga under tiden pastasåsen.
  2. Skär filén i strimlor.
  3. Skiva svamp och hacka lök.
  4. Strimla soltorkade tomater.
  5. Bryn köttet i olivolja i en panna.
  6. Tillsätt champinjoner och lök. Låt fräsa några minuter under omrörning.
  7. Rör ner grädde och tomater i pannan och värm.
  8. Blanda med pasta. Smaksätt med pressad soja, vitlök, salt och peppar. Med några matskedar mjölk eller grädde spär du såsen om pastan är för tjock och klibbig.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-09

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept