Flädergelé
Tillagning
- Lägg gelatinblad i en skål med kallt vatten i fem minuter.
- Mät upp flädersaft, vatten och pressad citron eller lime i en kastrull. Värm till ca 50 grader.
- Krama ur gelatinbladen och tillsätt till kastrullen. Ta av från värmen och rör tills gelatinbladen smält.
- Häll upp i en form eller väl rengjorda gelé- eller syltburkar i glas samt sätt på lock.
- Låt svalna.
- Ställ i kylen att stelna i minst 3 timmar.
- Nu kan du använda gelén till det du önskar.
Serveringsförslag
Flädergelén passar som vanlig gelé till buffé, smörgåsbord, julbord, husmanskost, viltstek och söndagsmiddag.
Till garnering
- Vidare kan gelén användas till garnering. Skär i tärningar och lägg på dessert som pannacotta eller cheesecake.
- Smält och häll ett lager över paj och bakverk som äppeltarte eller denna cheesecake med lime.
Uppskattat näringsvärde per portion: 43 kcal