Flädergelé

Introduktion och förberedelse

Flädergelé av flädersaft du kan ha som tillbehör till huvudrätter eller till garnering av desserter.

Köp färdig flädersaft eller gör egen flädersaft. Gott är även med flädersaft smaksatt med kanel.

Serveringsförslag

Flädergelén passar som vanlig gelé till buffé, smörgåsbord, julbord, husmanskost, viltstek och söndagsmiddag.

Till garnering

  • Vidare kan gelén användas till garnering. Skär i tärningar och lägg på dessert som pannacotta eller cheesecake.
  • Smält och häll ett lager över paj och bakverk som äppeltarte eller denna cheesecake med lime.

4 dl flädergelé

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 30 min

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 2 dl flädersaft
  • 1 dl vatten
  • 2 msk pressad lime eller citron

Tillagning

  1. Lägg gelatinblad i en skål med kallt vatten i fem minuter.
  2. Mät upp flädersaft, vatten och pressad citron eller lime i en kastrull. Värm till ca 50 grader.
  3. Krama ur gelatinbladen och tillsätt till kastrullen. Ta av från värmen och rör tills gelatinbladen smält.
  4. Häll upp i en form eller väl rengjorda gelé- eller syltburkar i glas samt sätt på lock.
  5. Låt svalna.
  6. Ställ i kylen att stelna i minst 3 timmar.
  7. Nu kan du använda gelén till det du önskar.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 43 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-08-09