Fiskpinnar av torsk
Introduktion och förberedelse
Hemgjorda fiskpinnar. Panerade med ägg och ströbröd. Gott med kokt potatis, dillsås, citron och finriven morot.
Tips
- Räkna 4 portionsbitar torsk eller ett torskblock.
 - Du kan använda färsk eller fryst torsk i portionsbitar.
 - Blir också gott med gös, sej eller annan vit fast fisk.
 - Köp MSC eller Krav-märkt torsk.
 
Tillagning
- Börja skala, halvera och koka potatisen mjuk i ca 20 minuter.
 - Skölj och skär ut fyra klyftor ur citronen (att servera till fisken).
 - Skala morötterna och finriv dem i en skål. Pressa ner lite citronsaft så att morötterna inte mörknar.
 - Torka fisken torr med lite hushållspapper. Skär torsken i lagom stora bitar.
 - Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik.
 - Vispa upp äggen i en djup tallrik.
 - Lägg upp ströbröd på en tredje tallrik.
 - Vänd varje fiskpinne först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Lägg på en tallrik vid sidan efterhand.
 - Värm en eller två stekpannor.
 - Stek fiskpinnarna i smör och olja på medelvärme i ca 4 minuter på varje sida.
 - Blanda gräddfil, majonnäs och dill med 1 msk pressad citron till en sås.
 - Servera fiskpinnarna med kokt potatis, citron, finrivna morötter och dillsåsen.
 
Uppskattat näringsvärde per portion: 379 kcal