Fiskpinnar av torsk
Introduktion och förberedelse
Hemgjorda fiskpinnar. Panerade med ägg och ströbröd. Gott med kokt potatis, dillsås, citron och finriven morot.
Räkna 4 portionsbitar torsk eller ett torskblock.
Du kan använda färsk torsk i portionsbitar eller fryst torsk i block och skära ut stora bitar ur blocket (mindre bitar ramlar lätt sönder).
Blir också gott med gös eller annan vit fast fisk.
Köp MSC eller Krav-märkt torsk.
Tillagning
- Börja skala, halvera och koka potatisen mjuk i ca 20 minuter.
- Skölj och skär ut fyra klyftor ur citronen (att servera till fisken).
- Skala morötterna och finriv dem i en skål. Pressa ner lite citronsaft så att morötterna inte mörknar.
- Torka fisken torr med lite hushållspapper. Skär torsken i lagom stora bitar.
- Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik.
- Vispa upp äggen i en djup tallrik.
- Lägg upp ströbröd på en tredje tallrik.
- Vänd varje fiskpinne först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Lägg på en tallrik vid sidan efterhand.
- Värm en eller två stekpannor.
- Stek fiskpinnarna i smör och olja på medelvärme i ca 4 minuter på varje sida.
- Blanda gräddfil, majonnäs och dill med 1 msk pressad citron till en sås.
- Servera fiskpinnarna med kokt potatis, citron, finrivna morötter och dillsåsen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 379 kcal