Fiskpinnar av torsk

Hemgjorda fiskpinnar. Panerade med ägg och ströbröd. Goda med kokt potatis, dillsås, citron och finriven morot.
Räkna 4 portionsbitar torsk eller ett torskblock.
Köp MSC eller Krav-märkt torsk. Du kan använda färsk torsk i portionsbitar eller fryst torsk i block och skära ut stora bitar ur blocket (mindre bitar ramlar lätt sönder). Blir också gott med gös eller annan vit fast fisk.

4 portioner fiskpinnar av torsk

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram torskfilé
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 4 msk smör
  • 4 msk matolja
  • Tillbehör: 2 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 3 msk hackad dill
  • 800 gram potatis
  • 4 morötter
  • 1 citron

Tillagning

  1. Börja skala, halvera och koka potatisen mjuk i ca 20 minuter.
  2. Skölj och skär ut fyra klyftor ur citronen (att servera till fisken).
  3. Skala morötterna och finriv dem i en skål. Pressa ner lite citronsaft så att morötterna inte mörknar.
  4. Torka fisken torr med lite hushållspapper. Skär torsken i lagom stora bitar.
  5. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik.
  6. Vispa upp äggen i en djup tallrik.
  7. Lägg upp ströbröd på en tredje tallrik.
  8. Vänd varje fiskpinne först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Lägg på en tallrik vid sidan efterhand.
  9. Värm en eller två stekpannor.
  10. Stek fiskpinnarna i smör och olja på medelvärme i ca 4 minuter på varje sida.
  11. Blanda gräddfil, majonnäs och dill med 1 msk pressad citron till en sås.
  12. Servera fiskpinnarna med kokt potatis, citron, finrivna morötter och dillsåsen.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer