Fiskpinnar av torsk

Hemgjorda fiskpinnar. Panerade med ägg och ströbröd. Goda med kokt potatis, dillsås, citron och finriven morot.

Räkna 4 portionsbitar torsk eller ett torskblock. Köp MSC eller Krav-märkt torsk. Du kan använda färsk torsk i portionsbitar eller fryst torsk i block och skära ut stora bitar ur blocket (mindre bitar ramlar lätt sönder). Blir också gott med gös eller annan vit fast fisk.

4 portioner fiskpinnar av torsk

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram torskfilé
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 4 msk smör
  • 4 msk matolja
  • Tillbehör: 2 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 3 msk hackad dill
  • 800 gram potatis
  • 4 morötter
  • 1 citron

Tillagning

  1. Börja skala, halvera och koka potatisen mjuk i ca 20 minuter.
  2. Skölj och skär ut fyra klyftor ur citronen (att servera till fisken).
  3. Skala morötterna och finriv dem i en skål. Pressa ner lite citronsaft så att morötterna inte mörknar.
  4. Torka fisken torr med lite hushållspapper. Skär torsken i lagom stora bitar.
  5. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik.
  6. Vispa upp äggen i en djup tallrik.
  7. Lägg upp ströbröd på en tredje tallrik.
  8. Vänd varje fiskpinne först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Lägg på en tallrik vid sidan efterhand.
  9. Värm en eller två stekpannor.
  10. Stek fiskpinnarna i smör och olja på medelvärme i ca 4 minuter på varje sida.
  11. Blanda gräddfil, majonnäs och dill med 1 msk pressad citron till en sås.
  12. Servera fiskpinnarna med kokt potatis, citron, finrivna morötter och dillsåsen.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-03-03

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept