Champinjoner i vitlök, soltorkad tomat och örter

Champinjoner i vitlök, soltorkad tomat och örter är en god sidorätt eller tillbehör, passar också som tapas eller drinktilltugg.

Även oregano och dragon är gott i. Du kan ta något krm torkade eller några blad färska örter.

4 portioner champinjoner i vitlök

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 10 stora champinjoner
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 dl färska örter som persilja och basilika

Tillagning

  1. Rensa och hacka svampen grovt. Skala vitlöken. Hacka soltorkade tomater.
  2. Fräs svampen några minuter i 3 msk av oljan från de soltorkade tomaterna en panna med höga kanter eller wok.
  3. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, hackade soltorkade tomater samt örter. Blanda allt, ta av från värmen och låt svalna.
  4. Förvara champinjonerna i kylen. De blir godare om de får stå lite.
  5. Champinjonerna kan serveras kalla eller varma i en skål (ha assietter till och gaffel) som tilltugg till gott bröd eller tillbehör till andra rätter.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-09

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer