Champinjoner i vitlök, soltorkad tomat och örter

Introduktion och förberedelse

Champinjoner i vitlök, soltorkad tomat och örter är en god sidorätt eller tillbehör, passar också som tapas eller drinktilltugg.

Även oregano och dragon är gott i. Du kan ta något krm torkade eller några blad färska örter.

4 portioner champinjoner i vitlök

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 10 stora champinjoner
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 dl färska örter som persilja och basilika

Tillagning

  1. Rensa och hacka svampen grovt. Skala vitlöken. Hacka soltorkade tomater.
  2. Fräs svampen några minuter i 3 msk av oljan från de soltorkade tomaterna en panna med höga kanter eller wok.
  3. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, hackade soltorkade tomater samt örter. Blanda allt, ta av från värmen och låt svalna.
  4. Förvara champinjonerna i kylen. De blir godare om de får stå lite.
  5. Champinjonerna kan serveras kalla eller varma i en skål (ha assietter till och gaffel) som tilltugg till gott bröd eller tillbehör till andra rätter.
E-mail
Medel: 4.6 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.