Bountybollar
Gillar du chokladen Bounty med kokosfyllning är Bountybollar för dig.
En slags små kokosbollar som doppas i mjölkchoklad. Jag lade dem sedan i knäckformar så de är lättare att hantera och toppade med lite rostade kokosflakes.
Tillagning
- Smält kokosolja i en kastrull.
- Tillsätt kokosgrädde, kokosflingor och florsocker. Rör ihop till en röra.
- Forma bollar av ca 1 msk av kokosröran i taget. Jag fick ut 18 bollar. Lägg i en form eller bricka med bakplåtspapper.
- Ställ kokosbollarna att stelna i frysen i en timme.
- Smält 2/3 av chokladen i en bunke över hett vattenbad eller kör några sekunder i taget i mikron. Rör ofta.
- Tillsätt resten av chokladen och rör tills den smält helt.
- Doppa kokosbollarna en eller flera i taget med en gaffel eller doppgaffel för choklad.
- Lägg upp i knäckformar eller på bakplåtspapper.
- Toppa varje Bountyboll med några flingor rostade kokosflakes innan chokladen stelnat.
- Låt stelna i rumstemperatur i ca 3 timmar.
- Kan förvaras i rumstemperatur eller kylen.
Serveringsförslag
Passar som godis till jul, fest, buffé, lördagsgodis eller när som.
Varianter
- Kokosolja kan bytas mot smör.
- Mjölkchoklad kan bytas mot mörkare choklad om du gillar det.
- Doppa bollarna i vegan choklad för vegana Bountybollar.
- Kokosflakes till garnering är valfritt.
- Man kan göra bollarna utan att lägga dem i knäckformar. Låt rinna av extra noga efter du doppat dem och lägg på bakplåtspapper på en bricka eller form.
- Du kan ta extra fin choklad ex. mjölkchokladknappar från Vahlrona eller Lindt mjölkchoklad för extra lyxiga bollar.
- Överkurs är att temperera chokladen om du vill ha choklad som blir extra glansig och håller sig fin längre tid.
Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal