Bountybollar

Gillar du chokladen Bounty med kokosfyllning är Bountybollar för dig.

En slags små kokosbollar som doppas i mjölkchoklad. Jag lade dem sedan i knäckformar så de är lättare att hantera och toppade med lite rostade kokosflakes.

18 Bountybollar

  • Förberedelse: 1 tim 20 min
  • Tillagning: 3 tim 20 min
  • Klart på: 4 tim 40 min

Ingredienser

  • 50 gram kokosolja, ex. Kung Markatta
  • 1/2 dl kokosgrädde
  • 100 gram kokosflingor, riven kokos
  • 2 dl florsocker
  • 150 gram mjölkchokladknappar eller annan mjölkchoklad
  • 1/2 dl rostade kokosflakes (valfritt)
  • 18 knäckformar diameter ca 32 mm

Tillagning

  1. Smält kokosolja i en kastrull.
  2. Tillsätt kokosgrädde, kokosflingor och florsocker. Rör ihop till en röra.
  3. Forma bollar av ca 1 msk av kokosröran i taget. Jag fick ut 18 bollar. Lägg i en form eller bricka med bakplåtspapper.
  4. Ställ kokosbollarna att stelna i frysen i en timme.
  5. Smält 2/3 av chokladen i en bunke över hett vattenbad eller kör några sekunder i taget i mikron. Rör ofta.
  6. Tillsätt resten av chokladen och rör tills den smält helt.
  7. Doppa kokosbollarna en eller flera i taget med en gaffel eller doppgaffel för choklad.
  8. Lägg upp i knäckformar eller på bakplåtspapper.
  9. Toppa varje Bountyboll med några flingor rostade kokosflakes innan chokladen stelnat.
  10. Låt stelna i rumstemperatur i ca 3 timmar.
  11. Kan förvaras i rumstemperatur eller kylen.
Ingredienser till Bountybollarna: kokosolja, kokosflakes, kokosflingor, kokosgrädde, mjölkchokladknappar och knäckformar.
Ingredienser till Bountybollarna: kokosolja, kokosflakes, kokosflingor, kokosgrädde, mjölkchokladknappar och knäckformar.
Smält ihop kokosolja, kokosgrädde och kokosflingor till en röra. Forma 20 små bollar.
Smält ihop kokosolja, kokosgrädde och kokosflingor till en röra. Forma 20 små bollar.
Frys kokosbollarna och doppa dem sedan i smält choklad samt lägg i knäckformar eller på bakplåtspapper att stelna.
Frys kokosbollarna och doppa dem sedan i smält choklad samt lägg i knäckformar eller på bakplåtspapper att stelna.
Garnera gärna Bountybollarna med några flagor rostade kokosflakes.
Garnera gärna Bountybollarna med några flagor rostade kokosflakes innan chokladen stelnat.
Bountybollarna är goda som godis när som - speciellt till jul, som pralin, fest eller buffé.
Bountybollarna är goda som godis när som - speciellt till jul, som pralin, fest eller buffé.

Serveringsförslag

Passar som godis till jul, fest, buffé, lördagsgodis eller när som.

Varianter

  • Kokosolja kan bytas mot smör.
  • Mjölkchoklad kan bytas mot mörkare choklad om du gillar det.
  • Doppa bollarna i vegan choklad för vegana Bountybollar.
  • Kokosflakes till garnering är valfritt.
  • Man kan göra bollarna utan att lägga dem i knäckformar. Låt rinna av extra noga efter du doppat dem och lägg på bakplåtspapper på en bricka eller form.
  • Du kan ta extra fin choklad ex. mjölkchokladknappar från Vahlrona eller Lindt mjölkchoklad för extra lyxiga bollar.
  • Överkurs är att temperera chokladen om du vill ha choklad som blir extra glansig och håller sig fin längre tid.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-12-16

Tillbehör och liknande:

Julgodis i klassiska och nya varianter

Julgodis för maximal julstämning Blandat julgodis på fat. Julgodis kan du muta tomten med. Eget...